1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478577 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2160121

Sv: Silly season
Gavelo: Göra mig dum? Med tanke på de krav som listas om erfarenhet från stora klubbar och presterande på hög nivå över tid låter det här inne som att det är där ribban ligger..

Berätta gärna vilken tränare som besitter den här rutinen och viljan att ta över ett strykgäng i andra divisionen där risken att få sparken är som du säger vansinnigt hög. Sen antar jag bara att det helst ska vara en svensk tränare som önskas vilket drar ner antalet kandidater mer. Jag tror det handlar mycket mer om hela den sportsliga stabens sammansättning än huruvida en enskild huvudtränare ska vara 100% rätt eller inte.

Lista gärna 3 tränare som för dig skulle kännas 100% rätt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Modo-Målet: Jag behöver inte lista tränare för dig, är du intresserad av vilka tränare som har den rutinen och erfarenheten som krävs för att klara ett tufft tränarjobb så är det bara för dig att börja läsa på.

Men jag kan lista en av all vänlighet!
Sunken!, han kommer in i ABSOLUT värsta tänkbara tidpunkt, han har rutin och erfarenhet att handskas med pressen.
Säger inte att jag vill ha kvar Sunken men han fyller alla luckor som en tränare i Modo behöver.
Kommentera

Sv: Silly season
Modo-Målet:

Du har helt rätt att vi i vår position inte bara kan peka och välja tränare, de mest erfarna och respekterade namnen kommer inte brinna för att förvandla en botten klubb i HA till en utmanare i SHL. De vill gå till ett stabilt SHL lag eller ett HA lag som redan gjort sin resa och ligger i toppen och utmanar uppåt eller slåss om ett guld.

Jag tror vi får finna oss att vara långt ner i näringskedjan. Speciellt efter det kaos som varit i år.

Har själv varit skeptisk till Karlin, och det handlar inte om hans erfarenhet från HA (för det har han gott om) utan mer ifall han är den som kan förändra en klubb, skapa en ny kultur, utveckla unga spelare som kommer underifrån (vårt J20), eller ifall han är mer av en förvaltare som bara ska se till att få ihop en grupp som värvas ihop för en säsong och få dessa att prestera en stabil placering.

Det senare har ju varit fallet i Västervik, ingen kommer tycka det är dåligt om han slutar 10-8 med laget.

Är han den tränare som kan utveckla en klubb och ta steg för steg tillsammans med klubben, målet måste ju vara att vi ska göra denna resa och ta oss till toppen av HA för att utmana uppåt och inte vara ett mittenlag för all framtid utan ambition att utvecklas och gå upp (typ Västervik).

Detta är de frågetecken jag har kring Karlin och därför jag varit skeptisk/negativ tidigare. Men samtidigt börjar jag svänga åt att ska han få chansen är det läge att ta den nu. Han är bevisligen skicklig på att få ihop ett lag som iaf når en mittenplacering och får ut max av sitt material. Kanske är det precis det vi behöver nästa år, nå minst en stabil placering och få lite lugn och ro och sedan bygga vidare på detta.

Låt han få en chans och bevisa detta, han är knappast den sämsta kandidaten vi kan hitta. Då är ju t.ex Horskey som nämnts av många mer av en chansning, han har gjort det bra i ettan med Vimmerby och största meriten är väl att han var hypad av Sanny och Madhawk.

Så från att varit skeptisk så börjar jag svänga runt Karlin och de frågetecken jag har är till för att rätas ut.
Kommentera

Sv: Silly season
Modo-Målet: Jag tror att det tvärtom är ett väldigt intressant uppdrag. Kommer du in utifrån så har du allt att vinna med tanke på innevarande säsong. Man kan nog få ganska fria händer att sätta spelsystem och vilka spelare som ska in med tanke på säsongens debacle. Vi har utmärkta träningsmöjligheter och bäst ekonomiska muskler.

Jag kan tycka att det måste vara ett oerhört lockande uppdrag, förutsatt att man kan tänka sig andradivisionen. Kanske det mest lockande i hela serien, förutsatt att inte HV åker ur.
Kommentera