1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481446 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2166810

Sv: Silly season
Gäsp: Jag tycker att vi ska våga ha hög målsättning. Det vore väl fan om vi med en av seriens klart högsta spelarbudgetar ska behöva gömma oss bakom topp 10 eller liknande. Vi ska absolut våga sticka ut hakan både internt och även externt med att målsättningen är att vinna eller åtminstone kommer topp fyra.

Hur gör ni själva? Nöjda med att ta er till frukost och hämta in lön på ett företag som har målsättningen att inte gå i konkurs? Själv vill jag jobba för ett företag med ambitionen att vara marknadens bästa på sitt område. Det låter kaxigt, men det är faktiskt så man presenterade sig för mig när de rekryterade mig och det är så vi faktiskt jobbar. Vi lyckas inte alltid och framförallt inte inom alla specifika områden, men vi har i alla fall huvudet högt och jobbar efter att vara bäst!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
J F K:

Klart man ska ha hög målsättning, men att gå ut med att man ska vinna serien och gå upp i shl efter att slutat 12:a och varit nära att kvala blir lite hybris varning, ligger vi 8:a i starten på serien blir det en jävla massa skriverier och press. Säkert en anledning att det blev så jobbigt mentalt i år att alla skulle upprepa fjolårets succé trots sämre lag.

Jag ser inget problem att vara tydlig att vi ska vara en utmanare på kort sikt och lång sikt. Ett mål för nästa år kan vara att bli ett stabilt topp6 lag och utvecklas under seriens gång för att vara som bäst i slutet, når vi semi med ett nybyggde får det anses som bra jobbat. Sedan får man bygga vidare på det kommande år och förbättra sig, ser oss som utmanare först om två säsonger, går det snabbare är det en bonus.

Har man höga målsättningar så måste man kunna leverera också.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Känner att vi helt klart har resurserna för topp 6 som en rimlig målsättning varje år. Sen tycker jag ändå att man ska ha en mer långsiktig satsning på 2-3 år mot just SHL baserat på var vi är nu, med en ny tränare och lagomt stor omsättning i spelartruppen.

Vi ska dock alltid utmana.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Jo självklart ska målsättningen vara hög men jag tycker att topp 6 är i första hand en rimligt första delmål. Jag kanske siktar för lågt men denna säsong har gjort mitt förtroende lite kantstött.

Sen ser jag gärna en intervju med Glader där man går höra hans tankar om lagbygget och vilka han räknar med blir kvar ur dagens trupp.
Kommentera