1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481844 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2197020

Sv: Apropå ingenting...
Från Hörnefors: Ja, det går verkligen att vrida och trolla med statistik. Kolla bara på dagens skriverier om de svenska PISA-resultaten, där Sverige exluderat en massa elever för att resultatet skulle verka bättre än vad det faktiskt var. Eller att man klassas som sysselsatt om man utfört arbete/haft anställningsstöd en timme under en vecka. Att oavlönat hjälpa till med saker som berör exempelvis en sambos företag faller också in som sysselsättning förutsatt att det utförts under en timme.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rockson: Ja, det där är återkommande. Samma sak med BRÅ-rapporterna, eller när man hävdade att "läkare och ingenjörer strömmar till Sverige från Syrien", trots att det rörde sig om några hundratal individer av över 100 000 mmigranter.

Många i Sverige har utvecklat en närmast sjuklig "ändamålen helgar medlen"-mentalitet där lögner, manipulerad statistik och undanhållen information alltid kan motiveras så länge det görs i syfte att försvara bilden av Sverige eller för att inte ge högerextremister vatten på sina kvarnar.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rockson: Ja än om det är V, S, M eller SD som vrider eller förvrider fakta så är det SD som gynnas av all misstänksamhet det skapar.
Kommentera