1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478908 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2198119

Sv: Apropå ingenting...
Bengtivan: Rögle har verkligen förstått hur man bäst tjänar pengar i dagens läge. Man värvar in en AIK-spelare som förmodligen också får stå på tillväxt. Det är bara att lura spelaren om guld och gröna skogar, låna ut dem eller sätta dem i J20 och sedan håva in pengar när NHL-avtalet kommer senare.

Någon måste sätta stopp för det där. Det gynnar verkligen inte spelarna eller svensk hockey. Snarare tvärtom.
www.expressen.se/kvallsposten/sport/hockey/shl/rogles-kap-varvar-nhl-draftad-talang/
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag måste bara få komma med ett litet inpass till det inlägget. Att värva redan draftade spelare är oftast inte billigt och många gånger en chansning. Det är väldigt många som draftas och sen aldrig lämnar div 1. Men förstår ända resonemanget till en del. Men det finns värre saker som pågår i vårt land på lite olika håll.
Bla så har vissa klubbar satt i system att ringa upp talanger när de är 13-14 år och locka dem till att komma till deras klubb. Man lovar utveckling, hockeygym osv... Detta utan att betala en enda krona till personens klubb eller föräldrar. Hörde t.ex. om en som fick ta med sig storebror för att kunna klara av att leva 100 mil hemifrån med mat etc... Och i och med att man kontaktar rejäla talanger så blir ofta utfallet bra med dessa. Men det händer ibland att vissa ungdomar inte riktigt klarar att bo från sina föräldrar och även om det hockeymässiga funkar under en tid så blir deras liv inte roligt. De drabbas av psykiska problem och annan ohälsa. Nä låt talangerna bo hemma hos sina föräldrar och börja värva vid 16-18 års ålder. Då klarar de flesta av det... Och där är faktiskt Frölunda en ledstjärna.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Modo channel med Karlin kl19 ikväll!
Kommentera