1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482702 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2202060

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag tycker hela hanteringen av de här misstänkta spelarna är bisarr. Givetvis måste är det inte klubbens "fel" om spelare begår våldsbrott på fritiden (kom igen, vem låter bli att lappa på frugan för att ens arbetsgivare informerar om företagets värdegrund?). Men vad som är extremt klandervärt är hur klubben har hanterat det.

Jag är nog av den kontroversiella uppfattningen att personer som Martin Timell inte skulle ha fått sparken direkt. Den dag pöbeln börjar agera både domare och bödel är vi riktigt illa ut. Det öppnar upp för ett samhälle det är möjligt att fullkomligt krossa en annan människas liv bara för att djävlas med den, och ofta utan allvarligare konsekvenser än att utredningen läggs ner (och då är det redan för sent). Därför tycker jag inte att Brynäs per automatik gjorde fel som spelade PB.

Men, att han saknades i truppen, för att sedan helt sonika dyka upp i den sista matchen... det osar katt. Och att spelare nummer 2 stängs av direkt blir ännu märkligare. Nu börjar dessutom röster i Brynäs i princip erkänna att de kanske spelade PB för att de behövde honom där och då. Känslan är att om det hade varit en junior i fjärdekedjan så hade han blivit avstängd av klubben direkt, men nu tog man en kalkylerad risk, och när PB sedan begärdes häktad tänkte man "Oh shit, damage control, nu när vi har klarat oss kvar kan vi be om ursäkt till hockeysverige för vårt agerande!". Klubben började sedan svamla om "handlingsplaner", supporterklubben samlar in pengar till kvinnojouren... Det känns så falskt och skenheligt alltihop att jag blir smått illamående.

Jag hoppas verkligen att om samma sak skulle hända i MoDo, att vi har en tydlig policy som vi konsekvent hänvisar med. Antingen "oskyldig tills motsatsen är bevisad" ELLER "vi stänger av alla spelare som delges misstanke om brott omgående".

Brynäs policy tycks vara "Vi stänger av spelare som delges misstanke om brott omgående, förutsatt att a) spelaren inte spelar i förstakedjan och b) kommande matcher saknar betydelse"

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:
Det jag kan sakna är en diskussion om det är bra att stänga av spelare och bra för vem. För egen del tycker jag utgångspunkten skall vara att vi inte straffar hårdare än samhället, och i grunden så skall man anses ha rätt att arbeta så länge man inte befinner sig i fängelse.

Missbrukar spelaren och barn är inblandade så tycker jag att spelaren ifråga iaf skall vara på arenan när laget tränar.

Det finns såklart fler faktorer att ta hänsyn till.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Säga vad man vill om hela Brynäs-soppan, så finns det i alla fall en positiv effekt.

Det är att BifBiffens trollande avtagit....
Kommentera