1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481388 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2202204

Sv: Apropå ingenting...
Heyerdal: Precis, hela sin uppväxt inom organisationen.
Du tror inte det format personen mer än hans ett år i Brynäs? Om man nu ska slänga skit på Brynäs så är det väl ännu mer relevant. Men så långt orkar inte medierna heller tänka
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bifbiffen: Det är du som är för färgad för att vilja förstå vad jag skriver.
Nej, jag tror inte att en spelare plötsligt blir en våldtäktsman för att han spelat i en viss föreningen ett år, men jag tror inte heller att den machokultur som sannolikt råder i omklädningsrummet är helt hälsosam. Det förekommer förmodligen grabbiga kommenterarer i alla omklädningsrum, men frågan är om man hantererar det eller om man väljer att se mellan fingrarna till 100%. Brynäs är långt ifrån ensamma om att förmodligen ha ignorerat det och nu hade man otur. Det hade säkert kunnat hända i många andra SHL-lag.

Men, man kan också - om man vill - välja att förebygga det. Någonting jag tror är förfärligt är uttalandet "gör inte som jag gör, gör som jag säger". Ledarskapet i det fallet är extremt viktigt, för man måste som ledare vara bra förebild om man vill att folk ska göra som man säger.

Ett exempel från ett företag jag jobbade på.
Chefen sade att man MÅSTE jobba mellan 09:00 och 15:00. Hur man lade upp sin tid i övrigt spelade mindre roll. Jobba sex timmar en dag och tio en annan, bara man gjorde sina 40 timmar per vecka.
Det fungera exakt så länge som chefen själv dök upp klockan 9. När denne - av flera skäl - kom in senare så ramlade allt ihop. Även personer som i andra yrkesroller varit punktlig började fuska litegrand, för varför ska man följa regler om ledaren skiter i dem?
Från det är det såklart ett väldigt långt steg till att begå brott och andra hemska handlingar, men principen är ändå liknande. Brynäs har brustit i sitt ledarskap (och man är sannolikt långt ifrån ensamma, men det är egentligen ingen ursäkt).
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bifbiffen: varför svarar du inte på frågan vad för information BIF hade? Vad var ryktet? Vem visste vad?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bifbiffen: Irrelevant i sammanhanget.

Han är anställd av er organisation och det handlar om hur ni hanterar situationen kring en av era anställda.

Sen bör man diskutera hur föreningar i Sverige brett jobbar med värdegrunder i yngre åldrar och där ingår såklart vi också.
Kommentera