1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479652 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2203522

Sv: Silly season
Jalapeno: risken med gigantiska skillnader i intäkter mellan shl och allsvenskan är ju att om några år kommer alla lag som åker ut vara jätterika så att det riskerar att bli en serie där vi har 15 elitlag, 14 i shl och ett som är nere och vänder ett år och är så rik att de kan köpa tillbaka sin plats via dyra spelarköp.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Jan-Erik : "om några år kommer alla lag som åker ut vara jätterika så att det riskerar att bli en serie där vi har 15 elitlag, 14 i shl och ett som är nere och vänder ett år och är så rik att de kan köpa tillbaka sin plats via dyra spelarköp."

Om det är nånting jag lärt mig som leksing är att det går inte att köpa en SHL plats och det gäller inte bara Leksand utan kolla på alla klassiska lag som åkt ur senaste 10-20 åren. Problemet med att åka ur är inte pengar utan att det är in princip omöjligt att värva 20 nya spelare som alla ska falla ut väl. Sen krävs det en viss "tur" att gå upp också.

Så jag tror att med systemet vi har idag så kommer vi se en stor rotation av lag. Kolla bara i år, vem trodde att Oskarshamn skulle undvika kval och HV åka ur innan säsongen?
Kommentera

Sv: Silly season
Jan-Erik :
Jag tror de allsvenska avtalen kommer bli bättre och bättre över tid, och nuvarande slutspelsformat gör tv-avtalet bättre och bättre. Sen kan tv-avtalet alltid diskuteras men tuffast för de mindre allsvenska klubbarna.
Kommentera