1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481964 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2203526

Sv: Silly season
Jan-Erik : "om några år kommer alla lag som åker ut vara jätterika så att det riskerar att bli en serie där vi har 15 elitlag, 14 i shl och ett som är nere och vänder ett år och är så rik att de kan köpa tillbaka sin plats via dyra spelarköp."

Om det är nånting jag lärt mig som leksing är att det går inte att köpa en SHL plats och det gäller inte bara Leksand utan kolla på alla klassiska lag som åkt ur senaste 10-20 åren. Problemet med att åka ur är inte pengar utan att det är in princip omöjligt att värva 20 nya spelare som alla ska falla ut väl. Sen krävs det en viss "tur" att gå upp också.

Så jag tror att med systemet vi har idag så kommer vi se en stor rotation av lag. Kolla bara i år, vem trodde att Oskarshamn skulle undvika kval och HV åka ur innan säsongen?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Jalapeno: jo men skillnaden är att när ni var nere skulle ni vinna över shl lag för att gå upp. Nu räcker det med att vara bäst i allsvenskan. Det är ett nytt system där ett lag med pengar lättare kan locka spelare om känslan är att det finns en stor chans att man går upp och att man tar ett år i allsvenskan i utbyte mot hög lön.
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Den största anledningen till en jämnare fördelning är givetvis att möjliggöra för allsvenska (och division ett) att bedriva bra juniorverksamhet. Just nu skjuter svensk hockey sig i foten.
men, för att tänka på det perspektivet och inte bara kortsiktigt är väl för mycket begärt?
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Men man köpa en trottoarkant.
Kommentera