1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481097 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2206597

Sv: Silly season
Jan-Erik : Varför ska inte Rögle göra samma sak frågar du? Jo, för att det är en spelare som inte är mogen positionen och som inte kommer att gynnas av det. Om vi kan vara överens om att värvningen av Kruger var direkt felaktig, så kanske vi också kan enas om att just Strömgren är precis samma sak?
Dvs, ja, vi gjorde fel och vi tycker att det finns saker att lära sig utav det.

Jag och många andra har inte kritiserat Wallinder. för samma flytt. Det är för att Wallinder har förutsättningar för att lyckas och ha nytta av att gå till ett SHL-lag i dagsläget. Dvs, det handlar inte om att spelarna lämnar Modo i sig, utan att en av spelarna går för tidigt och förmodligen kommer att karriärmässigt förlora på att agenten och föräldrarna inte kunde hålla sig.

Skillnaden är alltså att Strömgren är en ganska endimensionellt offensiv spelare som inte har bra förutsättningar för att spela i en lägre kedja där han inte får utveckla sina spetskunkaper. Wallinder är fysiskt redo genom att både ha styrkan och snabbheten att kunna spela, oavsett om han hamnar i tredje backpar eller högre upp.

Sedan har jag svårt att se poängen med att gå till ett SHL-lag bara för att bli utlånad...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
J F K: Du skriver en bra kommentar men om du nu anser att Strömgren är en endimensionell spelare är han i ditt tycke kanske inte heller någon för våra två toppkedjor. Om han inte är det så ser inte jag varför det är så illa att träna med ett SHL lag och kanske lånas ut för en topproll i t ex Kristianstad och/eller ha en ledande roll i Rögles juniorlag jmf med en roll i tredjekedjan hos oss. Många här missar allt vad man vinner i både styrka och utveckling genom att träna med ett topplag.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: En teori som du inte kommer gilla att höra är att om han blir utköpt av Rögle så kan han bli utlånad till annan HA klubb medans hade han inte gått till SHL så hade han varit "tvingad" att stanna hos MoDo.
Kommentera