1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482752 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2211205

Sv: Apropå ingenting...
DrCox: Nu är jag ju inte så kunnig om ekonomi så jag blir inte riktigt klok på bokslutet då det är så dubbelt. Inget nämns om det stöd som betalades ut i höstas för corona utan bara att det statliga stödet på 5,3 miljoner gäller ersättning för VT -20. Har man inte fått något HT -20 eller väljer man att lägga den summan på nästa års bokslut och i så fall varför?

3,4 miljoner i gåvor. Är det vanligt med gåvor i den omfattningen för Modo? Kan inte minnas att det kommunicerats gåvor i den omfattningen tidigare? Kan det i gåvor även gömma sig ett antal hundra tusen i "Hellqvistpengar"?

Så här står det på hemsidan:

Vinst på 2,7 miljoner kronor men utan extraordinära intäkter under året hade resultatet blivit minus 6,1 miljoner. De extraordinära intäkterna var:

Dels 5,3 miljoner i statligt stöd som egentligen gällde säsongen innan och den avbrutna finalserien mot Björklöven. Den intäkten landade på verksamhetsåret 20/21.

Dels också 3,4 miljoner i gåvor från företag och privatpersoner - pengar som i slutänden alltså var avgörande för att klubben skulle kunna göra ett plusresultat.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Jan-Erik : Gåvor skulle även kunna vara folk som köpt säsongskort, men sedan valt att inte kräva att få pengarna tillbaka trots att ingen publik fick komma in.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Jan-Erik :
Nej Hellkvistpengarna är inte där, de ligger sannolikt inte på denna säsong heller. Jag gissar att man lagt årets statliga som ”ordinarie intäkter” eftersom de ersätter publik.

Antar att gåvorna är extra höga iår.
Kommentera