1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474706 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2221039

Sv: Apropå ingenting...
dempa: kom just på en tshirt idé.
På storlekar xxl och större så borde man köra tryck:
Jag är MoDo's största supporter.

Men kanske så att de skulle ta illa upp.
Tyckte det va lite skoj dubbel mening jag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey: Eftersom vi ändå pratar supporterkläder. Rent generellt så är de ju en katastrof och de flesta plagg bara skriker loser kring dem. Vilket är synd, för ibland är inte långt borta...och våra färger är sjukt fina/snygga...

Det känns ofta som att man blir påsäljd den typen av profilkläder som man får gratis från jobbet men ändå vägrar bära...Man undrar ju vem som sitter och bestämmer vad som ska säljas? Nån 55-årig gubbe i styrelsen som köper kostymer på Dressman? Nån som kör skotare på dagarna? (Såklart inte nåt fel med dessa jobb på något sätt, verkligen viktiga samhällsmedborgare. Men nog inte de personer som blir tillfrågade som smakråd direkt)


Några generella tips till MoDo:

- Var selektiv och restriktiv med alla slogans (heart of hockey, återväxten, grannens grabb, etc.)på klädesplagg. Slogans är bra för klubben som medel att signalera något, kommunicera ett budskap, marknadsföra sig med mera.

Det betyder inte att jag som supporter vill gå och basunera ut detta budskap med STORA BOKSTÄVER.

- Slopa all engelska. Übertöntigt, vi är inte en amerikansk klubb. Exempelvis "Since 1921", Established 1921. Varför bara inte "Sedan 1921", "Grundad 1921" eller bra "1921". (=> Varje Dif:are eller aik:are som finns skriver bara 1891. Alla fattar vad som menas)

- Bort med alla dessa PÅLIMMADE, broderade klubbmärke på alla plagg, från mössa till halsdukar. Ser ju bara oerhört billigt ut. Dessutom, MoDos supportrar identifierar sig visuellt mest med det tvärställda MoDo. Inte klubbmärket. Mindre av klubbmärket tack. Framförallt pålimmat. (viktigaste punkten det här)

-Svart är INTE en officiell färg. Kan vi enas om detta nu? (Gillar du ändå svart på klubbdräkter? Då skulle Malmö IF uppskatta den ishockeykunskap och passion som du, som före detta MoDo-it, besitter)


Och några synpunkter inför översynen av klubbmärket när jag ändå kör åsiktsmaskin kring estetiken.

- Hockey ska strykas ur klubbnamnet MoDo Hockey. Det finns liksom inget behov längre, förut skulle det särskilja oss från skogskoncernen. VARJE människa i Sverige vet att MoDo är ett hockeylag. Och en stor del av hockeyintresserade människor i världen. Svårt att se varför vi behöver förklara att vi är en hockeyklubb.

- Använd gamla MoDo AIK loggan som grund för nytt klubbmärke. Det med rött botten som ser ut som ett hjärta, med grön tvärställd MoDo i text på vit botten. ni vet vilken jag menar.

- Få in 1921 i loggan.( Bara "1921"..) Förslagsvis där det står "AIK" i gamla MoDo AIK loggan.

- Vill man få in lite mer liv/action i loggan, så kan man på ovandelen (det övre röda fältet) ha de gröna stjärnorna (från nya loggan) och de korslagda hockeyklubborna (från det gamla Alfredshems IK märket.)
Kommentera