1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482803 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2228434

Sv: Apropå ingenting...
Olle: Nej jag var nog lite otydlig, menade mer om vi haft "flytet" att ha fått ha båda i laget. Vi gick helt enkelt upp fel säsong även denna gång då Lander kanske vänder hemåt nästa säsong och Dahlén fick ett envägskontrakt.. Klandrar verkligen inte Jonte men eftersom Lander skrivit 1+1 så hade han väl kunnat spela kvar Timrå och sedan tagit ett års äventyr med familjen i Schweiz nästa säsong istället?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Sputnik: Det är bara lite tröstlöst att ett oetablerat lag som går upp i SHL i stort sett måste värva full pott och locka hem ett par hemvändare för att ens överleva första året. Tror inte den resan blir nämnvärt enklare för lag som Modo eller Björklöven heller, hade spelarmaterialet funnits tillgängliga för dom så hade nog även Modo köpt ett ”HV71-lag” och promenerat upp.

Nu kommer alltid ett allsvenskt lag att gå upp varje säsong men sen då? Timrås lag ifjol måste ha varit ett av dom bättre lagen allsvenskan sett på länge? Så här i efterhand så måste man kunna säga att vi i stort sett mosade hela ligan och fick behålla många spelare i SHL, som var absolut toppnivå i allsvenskan. Att dom spelarna sen ska klara av SHL är långt ifrån säkert. Kolla Lööke, Lundin, Albin Carlson osv. som dom flesta allsvenska lag hade dreglat över, vilka SHL-lag dreglar över dom? Hur bra har lagen 1-12 i SHL egentligen blivit? Och, även om jag gillar Dahlén, vilka lag hade stoppat in honom i en förstakedja i SHL? Vi och Oskarshamn kanske, resten av lagen har redan bättre och beprövade spelare för förstalinan.
Kommentera