1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481422 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2228451

Sv: Apropå ingenting...
Sputnik: Det är bara lite tröstlöst att ett oetablerat lag som går upp i SHL i stort sett måste värva full pott och locka hem ett par hemvändare för att ens överleva första året. Tror inte den resan blir nämnvärt enklare för lag som Modo eller Björklöven heller, hade spelarmaterialet funnits tillgängliga för dom så hade nog även Modo köpt ett ”HV71-lag” och promenerat upp.

Nu kommer alltid ett allsvenskt lag att gå upp varje säsong men sen då? Timrås lag ifjol måste ha varit ett av dom bättre lagen allsvenskan sett på länge? Så här i efterhand så måste man kunna säga att vi i stort sett mosade hela ligan och fick behålla många spelare i SHL, som var absolut toppnivå i allsvenskan. Att dom spelarna sen ska klara av SHL är långt ifrån säkert. Kolla Lööke, Lundin, Albin Carlson osv. som dom flesta allsvenska lag hade dreglat över, vilka SHL-lag dreglar över dom? Hur bra har lagen 1-12 i SHL egentligen blivit? Och, även om jag gillar Dahlén, vilka lag hade stoppat in honom i en förstakedja i SHL? Vi och Oskarshamn kanske, resten av lagen har redan bättre och beprövade spelare för förstalinan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Olle: Att Timrå var överlägsna ifjol berodde mycket på att inget annat lag var riktigt bra. Löven hade kanske kunnat utmana om de fått ihop laget, men annars var det ett budget-BIK och Västervik som gick till semi. Timrå var på papperet klart sämre än årets HV, men jag tror att man också fått större motstånd av andra lag om man spelat den här omgången HA då många (bl,a, Västerås) har öppnat plånboken.

Lundin, Lökke och många andra är väl typ tredjekedjespelare i ett SHL-lag. Ja, vi hade gärna tagit dem, men jag är inte säker på att jag velat ha dem i en förstakedja om de inte kompletterats av Dahlen.

Ett stort problem för Timrå var väl att man ändå var så pass bra, för det känns som att man mer eller mindre tvingades ha kvar flera spelare som i ärlighetens namn verkligen är på gränsen. Det är rätt många spelare som fått flera chanser i SHL tidigare, men aldrig färgat. Nu när man var med att ta upp laget så är man väl egentligen inte så avsevärt mycket bättre än när man petades tidigare.

Jag tror att jag som MoDo, Löven, Västerås och såklart HV kunnat spänna musklerna mer om man gått upp då man har bättre ekonomiska förutsättningar.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Olle: Tycker bottenskiktet i SHL har blivit betydligt större de senaste åren. Tidigare så var det hyfsat jämnt race mellan majoriteten av ligan med 2-3 avhängda i botten. Nu ifjol så var det väl 5-6 st som kunde hamnat i negativt kval in i det sista. Det är väl det som är räddningen för nykomlingarna.

Men ja, det är tufft.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Olle: LHC,DIF, Brynäs är väl lag jag snabbt kommer på aom hade slängt in Dahlén i en förstakedja utan att blinka.
Kommentera