1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479953 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2228470

Sv: Apropå ingenting...
Olle: Att Timrå var överlägsna ifjol berodde mycket på att inget annat lag var riktigt bra. Löven hade kanske kunnat utmana om de fått ihop laget, men annars var det ett budget-BIK och Västervik som gick till semi. Timrå var på papperet klart sämre än årets HV, men jag tror att man också fått större motstånd av andra lag om man spelat den här omgången HA då många (bl,a, Västerås) har öppnat plånboken.

Lundin, Lökke och många andra är väl typ tredjekedjespelare i ett SHL-lag. Ja, vi hade gärna tagit dem, men jag är inte säker på att jag velat ha dem i en förstakedja om de inte kompletterats av Dahlen.

Ett stort problem för Timrå var väl att man ändå var så pass bra, för det känns som att man mer eller mindre tvingades ha kvar flera spelare som i ärlighetens namn verkligen är på gränsen. Det är rätt många spelare som fått flera chanser i SHL tidigare, men aldrig färgat. Nu när man var med att ta upp laget så är man väl egentligen inte så avsevärt mycket bättre än när man petades tidigare.

Jag tror att jag som MoDo, Löven, Västerås och såklart HV kunnat spänna musklerna mer om man gått upp då man har bättre ekonomiska förutsättningar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Spot on!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: fast vadå ”bättre ekonomiska förutsättningar”. Hade Modo gått upp så hade schinimin, Ryan Lasch och Nygårds förmodligen ändå inte skrivit på för Modo även om ni budat över Frölunda, Färjestad osv. Varför spela för en nykomling som kommer harva i botten när man kan spela slutspel i ett topplag? Sen kanske det finns undantag som typ Hrivik i Leksand. Som sagt, dom bästa spelarna hade ni fått lika lite som Oskarshamn, Timrå eller nån annan bruksklubb eftersom första säsongen hade ni dessutom fått börja värva när nästan alla andra klubbar värvat klart. Tror säkert Timrå hade velat rycka i Olesen eller Karlqvist men dom skulle ju inte skriva på för ett lag som inte ens kvalat klart? Och i andra änden av vågskålen så har du spelare som kanske skulle följa med upp men som skriver på för klubbar innan slutspelet är färdigspelat (typ Strömberg när han gick från Timrå till HV71) och det kan man ju inte klandra dom för när SHL kommer med kontraktsförslag? Jag tror många lag som går upp tvingas behålla spelare för att överhuvudtaget få ihop ett lag.
Kommentera