1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481511 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2254430

Sv: MoDo - Mora 2021-11-14
jonsson: Vet inte om det varit uppe tidigare, men Sven har tydligen dragit av bakre korsbandet. Finns det nån ortoped på forumet som har koll på hur lång tid han kan tänkas bli borta?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Mora 2021-11-14
Nucky:

Är inte ortoped men har haft mina knäskador med både ledband och korsband. Har han dragit av det helt så måste det opereras. Effekten av trasigt korsband är ju att man inte får något stopp i knät, det går att översträcka. Men är ledbandet intakt så borde han ha stabilitet i sidled iaf, men ofta vid våld mot knäet får man skador på bägge. Om det måste sys ihop väntar det först en tid för läkning sedan rehab för att stärka musklerna och få tillbaka stoppet. Min högst amatörmässiga gissning är att en hockeyspelare kan vara tillbaka tidigare än t.ex en fotbollsspelare, tennisspelare, innebandyspelare då det är annat att åka skridskor än springa och göra start/stopp, tror även med specialskydd kan man vara tillbaka snabbare än i andra idrotter då hela säsongen/året är förstört.

I bästa fall kanske 4-6 månader.

Men ta detta som en gissning.
Kommentera

Sv: MoDo - Mora 2021-11-14
Nucky:

Inte ortoped men vet från kompisar som lyckats med det att det är mycket som spelar in, tex om den är helt av, vars den gått av och såna saker, nu är jag inte insatt i vilka sorters skydd som finns nu för tiden och dom har väl bättre tillgång till rehab än vanligt folk, men beroende på typ så är det väl allt från 2-3 månader till 6-12 månader.
Kommentera

Sv: MoDo - Mora 2021-11-14
Nucky: Och hur går det med Folins skada?

Positivt med över 4000 på plats idag.
Kommentera