1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474669 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2267200

Sv: MoDo - Almtuna 2021-12-15
Charliejfz:

Serier är roliga, men jag gillar matchserier bättre. Det är något speciellt hur känslorna byggs upp under 7 matcher mot samma lag som möter varandra kväll in och kväll ut.

Sedan är nackdelarna att serierna kan vara avgjorda tidigt och då spelar det sista matcherna ingen roll, när man möter lagen kan få viss betydelse i en serie.

Tycker en matchserie är mest rättvist.

Som exempel slår jag ju hellre löven eller hv i bäst av sju och går upp till SHL än att spela 1-1 mot dem i en serie och andra lag gör att vi går upp till SHL istället för löven eller hv.

Slutspelet i HA ska vara kvar, det är betydligt bättre för klubbarna rent ekonomiskt än tidigare upplägg med en serie och sedan finaler.

Det jag tycker man bör jobba för är att öppna ytterligare en plats mot SHL, men det kommer nog aldrig hända.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Almtuna 2021-12-15
Rytter: Slutspel och hockey går hand i hand i min värld.

Sen får man ha i åtanke att den ekonomiska klyftan mellan SHL och HA har blivit enormt mycket större sen vi hade en kvalserie senast och den kommer fortsätta öka också. MoDo och några andra klubbar pushade väl ganska hårt för nuvarande system just på grund av detta.
Kommentera

Sv: MoDo - Almtuna 2021-12-15
Rytter: Så länge matchserier är jämna är det optimalt, men gällande SHL gick väl väldigt få serier särskilt länge i kvartsfinalerna. Om Örebro vinner i fyra raka mot BK Åsnebrottare, så blir det väldigt länge till nästa serier börjar och man som supporter tappar ltie av den spänning som byggts upp. Det blir bara väntan...

Så jag hoppas att alla serier (utom kanske MoDos) går långt i vår så man får bänka sig varje kväll.
Kommentera