1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478082 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2290743

Sv: Silly season
Snipan: Kan inte tänka mig att vi lägger pengar på det. Vad skickar det för signaler till Tex som varit en av seriens bästa målvakter och som vi har på kontrakt under nästa säsong? Barto har också en historik gällande kvinnomisshandel och missbruk. Vet inte hur roligt Löven tyckte det var med Belov ifjol och det är en reell risk att Barto återfaller såklart. Det är en väldigt stökig person utanför rinken.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
J F K: Ja, det är ingen klädsam historia, även om jag vill minnas att han aldrig blivit dömd för kvinnomisshandel, så är det säkert något i den historien. Det stoppades oss dock inte förra gången från att värva honom. Den gången var hans förflutna en stor risk, känns som om risken är mindre idag. Utåt sett, så såg han ut för att vara i harmoni när han var i MoDo och att han hade en familj som trivdes i staden. Om det var annat som pågick under ytan har jag ingen aning om, men det borde MoDo ha full kännedom kring.

Jag tror inte att Tex blir glad och jag vet inte hur det påverkar gruppdynamiken, men om de är proffs, så antar jag att alla kan se rationalen i att värva en OS-målvakt när tillfälle ges. Hur han funkar i en grupp borde vara väl känt i MoDo.

Monetärt. Självklart dyr. Han är idag 2:a målvakt i KHL och laget har 4 st målvakter på sin roster (varav en ung och lovande). Om Barto verkligen skulle vara intresserad av MoDo, är det inte möjligt att vara litet kreativ med kontraktet, eller är det väldigt konservativt hur man strukturerar en affär. Om man skriver över nästa säsong (SHL klausul), är det inte möjligt att göra kontraktet litet baktung?

För att summera. MoDo sitter på informationen om de mjuka parametrarna (hans beteende, hur han funkar i grupp mm). Det kommer att kosta, även om man är kreativ. Oavsett om vi spelar i HA eller SHL, så kommer det att bli svårt att värva en bättre målvakt.

Attityden att det skulle vara omöjligt att värva Barto köper jag inte. Om MoDo vill är en annan fråga.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Samtidigt skulle ju Bartosak och Tex bli ett bra målvaktspar om vi går upp. Har Barto fortfarande lite kärlek till MoDo? Det är värt att undersöka. Jag hoppas att Hinken tar ett snack med Barto så att han fixar en MoDo-out i kontraktet.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Han verkar ha en stark önskan om att spela i Sverige.

www.expressen.se/sport/os-2022/os-malvaktens-vadjan--ring-mig-shl-klubbar/
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: En väldigt stökig person utanför rinken? Var har du sett det?
Kommentera