1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481171 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2319259

Sv: Kristianstad - MoDo 3 och 4:7
Bad_Brett: Bra inlägg, särskilt kopplingen till Boork och Barto samt att du tror att vi slår ut Kristianstad. Ska vi tro Wennerholm :-) så bör vår 2-0 ledning räcka. I och för sig ett resonemang som handlar om Djurgården men det kanske även gäller i HA?

"Det är oerhört svårt att vända ett underläge med 2-0 i matcher.
Historien är glasklar.
Sedan bäst av sju infördes till slutspelet år 2000 har bara tre lag lyckats vända ett underläge med 2-0 - på 22 år.
HV71 vände mot Linköping i SM-finalen 2007, Skellefteå lyckades mot Luleå i semifinalen 2011 och senast Växjö, när de slog ut Linköping i kvarten 2017.
Djurgården klara underdogs
Nu är inte det här slutspel, men det är samma typ av matcher och det finns ingen historia att jämföra med. Bara en enda match.
Men när Brynäs slog HV71 i det första ödeskvalet i fjol tog de ledningen med 2-0 och vann med 4-1 i matcher."

När vi tänker på våra problem med KIK så drar jag mig till minnes vilka problem HV haft med dem i vissa matcher så det är ju ett lag som har ett spel som passar mot starka lag. Om vi ändå skulle slås ut blir det ändå intressant att se om HV skulle välja KIK med hänvisning att de är längst ned i tabellen med tanke på deras förluster mot dem.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kristianstad - MoDo 3 och 4:7
Man kan lätt säga efter att ha sett matchen i går att Modo tappar presspelet över hela banan. Kristianstad kommer med fart över hela banan och lyckas oerhört enkelt att ta sig in i modos zon. Man måste få stopp på Kristianstad tidigare och ta ner farten på dom. Då krävs det oxå att man åker skridskor och vinner närkamperna. Det kanske hade passat Modo att vara underdogs i slutspelet. Favoritskapet går inte hand i hand med motivationen än så länge
Kommentera

Sv: Kristianstad - MoDo 3 och 4:7
Kan inte tänka mig annat än att vi kommer göra en bättre match nästa, tror dom har lite skämskudde när dom tittar på matchen i efterhand.
Kommentera