1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481545 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2323596

Sv: MoDo - Kristianstad 5:7
Gurkan: Absolut. Men nog tenderar MoDo att ha "otur" lite oftare än andra lag...?

Enligt mig började problemen redan med Näslund. Resultaten blev förvisso bättre under hans ledning, men det var då hela den här idén med att "MoDo ska fostra spelare åt andra lag" föddes. På den tiden var tanken att vi skulle vara en språngbräda till NHL, men nu har det där förskjutits på något obskyrt vis till att vis ska vara en språngbräda till bottenlag i SHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Kristianstad 5:7
Bad_Brett:

Du gör din egen tolkning och bygger ihop din egen sanning.

Modo har aldrig sagt att deras huvudmål och syfte som klubb är att förse lag i högre serier med spelare och att man är nöjda med det.

Visa mig vart man har sagt att vi främst ska fostra spelare åt andra lag.

Det man däremot har gått ut med är att vi ska vara duktiga på att utveckla spelare så de kan ta nästa steg. Vilket vi också har ett bra track rekord att göra, så det är inte bara snack. Detta är ju mer ett sätt att marknadsföra klubben så vi förhoppningsvis har lättare att attrahera spelare i konkurrens med andra klubbar.

Då vi visat att vi kan utveckla spelare är vi en mer attraktiv klubb för spelare då de ser att här kan man utvecklas och bli bättre. Detta väger för många tyngre än lite mer i lön, samt är avgörande vid samma lön.

Självklart är huvudmålet att gå upp i shl och inget annat. Men i strategin ligger att samtidigt utveckla spelare som kan ta nästa steg och följa med oss upp. De år vi inte går upp får vi räkna med att spelare som utvecklas lämnar för högre ligor oavsett om vi är i HA eller SHL. Smart att locka dessa spelare eftersom de kan ingå i ett lagbygge på shl nivå utan att behöva chansa och byta ut hela laget.

Sedan är fördelen att attrahera och utveckla spelare att det stärker ekonomin om vi ej går upp. Vi får t.ex ca 600.000 för Olofsson om han drar till nhl nu.

Du gillar ju att framhålla löven som så välskött och allt ska ju vara mätbart enligt dig. Resultatmässigt är det lika, ingen av oss har vunnit något och missat målet att gå upp. Men jämför antalet spelare som gått via klubbarna till shl/nhl och totala ersättningen för dessa. Extrem skillnad och jag vet vilken modell jag gillar bäst.
Kommentera