1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481545 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2323613

Sv: MoDo - Kristianstad 5:7
Bad_Brett:

Du gör din egen tolkning och bygger ihop din egen sanning.

Modo har aldrig sagt att deras huvudmål och syfte som klubb är att förse lag i högre serier med spelare och att man är nöjda med det.

Visa mig vart man har sagt att vi främst ska fostra spelare åt andra lag.

Det man däremot har gått ut med är att vi ska vara duktiga på att utveckla spelare så de kan ta nästa steg. Vilket vi också har ett bra track rekord att göra, så det är inte bara snack. Detta är ju mer ett sätt att marknadsföra klubben så vi förhoppningsvis har lättare att attrahera spelare i konkurrens med andra klubbar.

Då vi visat att vi kan utveckla spelare är vi en mer attraktiv klubb för spelare då de ser att här kan man utvecklas och bli bättre. Detta väger för många tyngre än lite mer i lön, samt är avgörande vid samma lön.

Självklart är huvudmålet att gå upp i shl och inget annat. Men i strategin ligger att samtidigt utveckla spelare som kan ta nästa steg och följa med oss upp. De år vi inte går upp får vi räkna med att spelare som utvecklas lämnar för högre ligor oavsett om vi är i HA eller SHL. Smart att locka dessa spelare eftersom de kan ingå i ett lagbygge på shl nivå utan att behöva chansa och byta ut hela laget.

Sedan är fördelen att attrahera och utveckla spelare att det stärker ekonomin om vi ej går upp. Vi får t.ex ca 600.000 för Olofsson om han drar till nhl nu.

Du gillar ju att framhålla löven som så välskött och allt ska ju vara mätbart enligt dig. Resultatmässigt är det lika, ingen av oss har vunnit något och missat målet att gå upp. Men jämför antalet spelare som gått via klubbarna till shl/nhl och totala ersättningen för dessa. Extrem skillnad och jag vet vilken modell jag gillar bäst.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Kristianstad 5:7
Rytter: Utvecklar man spelare så får man tillbaks förr eller senare. Vi har Dahlén som kom tillbaka. Emil P, Lander och Wedin ser ut att komma till nästa.

När Modo tar steget upp kommer Modo vara första valet för många bra spelare som ni skickade uppåt från från HA.

Har dålig koll, vilka blir det i semi efter ni städat av Kik?
Kommentera

Sv: MoDo - Kristianstad 5:7
Rytter: Här är ett av många exempel på det jag menar:

"Dick Axelsson har kommit till Modo för att han ser detta som en språngbräda til det kontrakt han vill ha i NHL - ni har inget emot att spelare tänker så ?

F: Inte alls. Vi vill ha såna spelare. Vi vill att alla våra spelare drar vidare till NHL, haha.

Så tänker inte alla klubbledare i elitserien?

F: Jag vet. Och det tycker jag är konstigt. Det är klart att man vill ha spelare som vill till NHL. Som vill bli så bra som möjligt."

www.expressen.se/sport/hockey/shl/modo-ska-bli-den-ledande-klubben/

Axelsson avslöjade ju nyligen att MoDo gav honom den högsta lönen han hade haft i hela sin karriär - 350 000 kronor i månaden. Några NHL-pengar fick vi inte.

Kolla på framgångsfaktorer för lag som är bra år efter år. De har nästan alltid en stomme av ledande spelare (Davidsson/Voutilainen, Jönsson/Nordström, Rosén/Gynge etc.) som är med och bidar år efter år.

Vi tycker ofta så synd om oss själva för att bli plundrade efter Covid-säsongen och frossar i att fantisera om vilket fantastiskt lag vi hade haft i SHL nu om inte säsongen blivit inställd.

Sylwander är den enda spelaren som är kvar från det laget. Den säsongen avbröts för lite drygt två år sedan...

Jämför med Björklöven, som enligt tabellen var det bästa lag Hockeyallsvenskan har skådat. Ottosson, Wiklund, Andersson, Liss, Hutchings, Rahimi, Eriksson, Selin... De ha ren hel drös med spelare kvar från den säsongen. Och hade inte HV 71 öppnat storplånkan, hade säkerligen även Vesel varit kvar. Han är åtminstone kvar i Hockeyallsvenskan.

I år har vi roat oss med att reta Björklöven för allt möjligt. De slutade "bara" 4:a i serien. Fansen blev så upprörda över detta debacle att Wallson inte orkade vara kvar. Såklart helt oacceptabelt beteende, men skvallrar samtidigt lite om hur högt ställda förväntningarna är. De är dock klara för semifinal, vilket inte vi är, trots betydligt enklare motstånd.

Min analys är att idén om att nästan uteslutande värva "spelare som vill något i karriären" inte är en fungerande taktik, och det baserar jag på hur MoDo har presterat de senaste 15 åren. Visst, vi kan stoltsera med spelare som varit hos oss dominerar i både SHL och NHL, och det är ingen tvekan om att det blir lättare att värva talangfulla spelare med ett sådant track record. Men dessa spelare gör ytterst sällan mer än en säsong i Hockeyallsvenskan, och därför står vi där, år efter år, och måste ersätta hela förstafemman, istället för att göra som Löven och bygga ett lag som kanske inte är lika sexigt, men som kommer fungera även över tid.
Kommentera

Sv: MoDo - Kristianstad 5:7
Rytter: At utveckla spelare så att den kan ta nästa steg det är ju det Bad_Brett beskriver men med finare ord vara en farmarklubb till SHL helt enkelt.
Kommentera

Sv: MoDo - Kristianstad 5:7
Rytter: Även fast Fredagens förlust var jävulskt sur är jag inte jätteförvånad. Tycker det sätter fingret på de problem vi haft även under säsong med problemen att stänga matcher. Vet inte hur många ledningar vi tappat för att ändå sedan vinna matchen i förlängning 3 mot 3 alternativt straffar, vilket båda moment enbart handlar om individuell skicklighet.
Blir helt andra förutsättningar i ett slutspel.
Kommentera