1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480550 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2323995

Sv: MoDo - Kristianstad 6:7
Bad_Brett: Jo, men då kan vi lägga ned forumet. Flest mål vinner.
Sedan känns det som att det där med precision är rätt löjligt. Hade inte isens beskaffenhet, störningar av motståndare, egen balans, målvakter och en sjuk massa andra parametrar varav flera inte ens går att påverka så hade jag hållit med.

Det är därför tränarna oftast pratar om prestation. Du kan fundera på hur ofta tränarna efter en match inte kommenterar hur man spelat, utan bara pekar på resultattavlan och säger. Vi skiter I prestation, utan mest mål vinner.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Kristianstad 6:7
J F K: Ingenting av det du nämner har med slumpen att göra:

- Att ha koll på isens kvalitet och anpassa sitt spel efter det är inte konstigare än att en utförsåkare försöker hålla koll på backen före åket. Exempelvis är det inte otur ifall en spelare misslyckas med en komplicerad dragning 19 minuter in i perioden, för spelaren borde naturligtvis räkna med att isen är i dåligt skick vid det laget

- Att störa skytten vid skottillfället är defensiv skicklighet

- Även balans är en fråga om skicklighet

- Och framförallt är ju Dichow en väldigt betydande del av laget. Jag har aldrig förstått mig på resonemang som "Vi är det betydligt bättre laget, men vi har otur för att vi möter en målvakt som är i sitt livs form och räddar allt!".

Ja, det är klart man pratar om prestation. för det är klart att domarna kan fatta dåliga beslut, skridskoskenor kan ramla av, laget kan ha ätit dålig chili con carne etc. Min poäng är att man förlorar inte mot ett betydligt sämre lag i bäst av sju på grund av den typen av tillfälligheter. Givetvis kommer man alltid förlora enskilda matcher, men står man konsekvent för den bästa prestationen, går sannolikheten för avancemang mot 1. Det är därför MoDo inte har förlorat två matcher i följd.
Låst ämne