1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478919 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2324999

Sv: MoDo - Kristianstad 6:7
Heyerdal: Albin Carlson var löjligt stabil i HA, överlägset bäst +-. I SHL räckte han dock inte till och det berodde inte på skador. En halvsekund för sen i speluppfattningen och skridskoåkningen såg plötsligt som om han åkte på sandad is. Han blev väldigt avslöjad av temposkillnaden mellan HA och SHL
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Kristianstad 6:7
mikenomad: inte bara Albin Carlson som dominerade i allsvenskan men fick ruskigt svårt i SHL. I Timrå fanns ju även Lundin och Lööke som var riktigt vassa men som nästan helt försvann i SHL. Tempomässigt såg man ju på en sån som Madsen att det blev tufft, han var en solid checkingspelare i allsvenskan men hade väldigt svårt att hinna med i SHL. Tror ändå Albin Carlson skulle vara en drömvärvning för vilket allsvenskt lag som helst.

Tycker även spelet utan puck är en stor skillnad ligorna i mellan. Små backar behöver vara extremt smarta i positionsspelet hela tiden för nästan alla motståndare väger 15 kilo mer. Spelare som Albin Carlson väger för lätt för att suga upp och stänga ner motståndare efter sarghörnen.
Låst ämne

Sv: MoDo - Kristianstad 6:7
mikenomad: Anser inte att det är någon större temposkillnad. Många gånger går det fortare i allsvenskan. Skillnaden är att det är extremt mycket mer uppstyrt.
Låst ämne