1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482370 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2326229

Sv: Apropå ingenting...
ToddW: Fast det är väl närheten som gör att det blir extra livat, fullsatta arenor och skön stämning på läktaren. Då kan man väl få kalla det för derby...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Hakning-Henrik: Bortsett från Timrå så är ju matcherna mot Löven av en annan dignitet jämfört med alla andra lag. Därför har jag inga problem med att kalla det derby heller främst på grund av skälen du listar.

Det känns som att Löven-anhängare på sistone lägger långt mer energi på att det absolut inte ska finnas någon uttalad rivalitet sinsemellan lagen än vad vi gör för det motsatta. Nästan som att de är rädd för att vi ska inkräkta på deras dysfunktionella förhållande till ex-pojkvännen som nu lirat i SHL de senaste 15 åren. Tror de flesta bara vill ha lite kul medans vi fortfarande råkar vara i samma serie.

Själv har jag svårt för att se någon annan än Timrå som den där riktiga fienden även om det har blivit urvattnat på grund av klubbarnas olika serietillhörigheter. Det finns en lite extra krydda mot Löven för att jag är inflyttad till Umeå och vi har haft ganska jämna drabbningar över åren. Nära mellan städerna. Häftig inramning. Typ så.

Sen är det säkert en generationsfråga också. Hör att kidsen här på gatan snackar mycket om MoDo och Löven, samma på sonens förskola. Inte så konstigt när det är det enda de har upplevt.
Kommentera