1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481414 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2328269

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Olle: För mig är andra spelare och andra situationer tämligen ointressant när vi diskuterar denna situation, inget annat beslut i historien kan rättfärdiga eller orättfärdiga tacklingen igår, alla situationer är unika och skall så även betraktas.

Åter igen har du inte fattat vad point of contact är!
Om en tacklare håller upp ett pekfinger och petar motståndaren på kinden innan han kör över spelaren i fråga, är det då huvudtackling eftersom fingret träffar kinden först?!

Tacklingen är inte perfekt, det är inte mottagningen heller, jag hade inte sagt något om det blivit en 2:a för Ingman men nu friade domarna och ingen anmälan har än så länge upprättats, det talar ändå för att dom som har detta som yrke och får anses som mest kunniga anser precis det jag och Rytter har påpekat.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Gavelo:
Tacklingen är perfekt!
Bara för att Possler som är liten kryper ihop när Ingman kommer så betyder inte det att den är ojysst.
Om Possler skulle göra en likadan tackling på Ingman, Inte en chans att han skulle bli avstängd.
Alla villkor är inte lika, kommer aldrig bli heller. Där av att Sörensen alltid klara sig, De små spelarna klara sig oftast, Trots att syftet är att det skall göra riktigt ont på den större spelaren.
Sedan vull jag tro att en spelare aldrig medvetet vill skada en spelare illa, utan det är bara en knsekvens av farten där ute att det blir fel ibland i stridens hetta.
Av den anlerdningen fanns det en praxis förut att inte anmäla varandras spelare under slutspelserierna.
Kommentera

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Gavelo: nej alla situationer är inte unika, det är därför det finns en regelbok som sätter ramarna för vad en otillåten tackling är, vad en armbågstackling är, vad en huvudtackling är osv.

Jag säger det igen, det är BARA kontakt med arm och fejs. Vad är då ”point of contact”?
Kommentera