1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479633 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2330916

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
J F K: ganska exakt samma saker som Lövenfans gnällde på under match 1.dvs knepiga domarbedömningar. Det är som sig bör under ett slutspel att ni hittar era vinklingar och vi hittar våra angående domarnas insatser. Konstigt om det vore annorlunda, särskilt imman förlorar. Det är uppenbart att Karlin försöker sig på att göra en Gath. Gath har dock en helt annan pondus och nivå på retoriken för att sätta press på domarna. Måste vara svårt för domarna att komma till Winpos arena och döma med det tryck som är där. Det kommer vara ännu mer högljutt på fredag så det blir intressant att se hur det går för de randiga. Har man en bra publik så betyder hemmafördelen en hel del skulle jag tro. Upp till bevis för löven att förvalta detta på fredag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Knafus: Ja, fast precis tvärtom. Gaphalsen Gath tystade domarna efter match 2. Karlin ”gnäller” när det är berättigat och han gör det med betydligt mer pondus.
Alla som sett delar av matchen igår vet att han har rätt.
Att Rahimi får spela efter en egen regelbok är uppenbart, precis som andra stora, tunga backar fått göra förr..
Men jag tycker vi har större problem än bara domaren dock, så problemet är egentligen vårt eget.
Vi måste spela mer slutspelshockey. Rakare och enklare i offensiv zon framför allt. Snurrandet i sarghörnen ger absolut noll
Kommentera

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Knafus: Fast det som vi reagerar på här är att det är 4 st helbilliga utvisningar som inte skulle vara utvisningar.
Jag tror inte Rahimi filmade i den sekvensen, jag tror bara han ramlade för att han var pressad i kampsituationen. THat's it, utvisningen är fel oavsett.

Angående Folins utvisning, kampsituaition framför mål så tar domaren utvisningen för att publiken skriker, därför kommer armen efter 4 sekunder...

Tex utvisning, repriserna från dålig vinkel, men han åker med snigelfart baklänges och snubblar inne i målgården. Ta som kontrast där Sam ramlade typ 5 gånger framför mål efter crosscheck i ryggen i första matchen. Är det rimligt?

Sista tveksamma utvisningen minns jag inte ens. Visst var det den där Lövenspelaren åkte på EJKs skridsko men Wahlberg fick en tripping emot sig? Vet inte vem som var först av EJK och lövenspelaren så den kanske skulle kunna ha varit korrekt, tror dock lövenspelaren kom i högre fart bakifrån och passerade EJK som stod med skridskon i samma läge så då ska det inte heller vara utvisning.

Domarna kan göra felbedömning enstaka gånger per match, jag förstår och enstaka felaktigt dömda utvisning är väl att räkna med.

Men 4 st situationer där det INTE skulle varit utvisning, som endast drabbar samma lag, ja då är det klart att man blir irriterad. Vi får ju inte igång spelet alls. Sen Nörstebö överdrev uppenbarligen när han kunde spela mindre än 2 minuter senare efter att han inte kunde komma av isen ens. Det borde disciplinnämnden titta på...
Kommentera

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Knafus: Du kan ju omöjligen gnälla på match ett på samma sätt. Jag tycker domarna varit dåliga, men igår var det extremt. Flera klasser sämre än någon tidigare match spelat i slutspelet eller under säsongen.

Och, att Rahimi får fortsätta spela på en helt annan nivå än någon annan spelare, likt Frögren för sex år sedan är direkt bisarrt. Hans filmning igår är ju fan i mig sanslös.
Kommentera