1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478702 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2337267

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Det här är ett känt psykologiskt fenomen som kallas "Post-purchase rationalisation". Har du lagt 10 000 kr på att köpa en ny mobiltelefon, så kommer du med största sannolikhet inte vara mottaglig för information som skulle tyda på att det var ett dåligt köp. I det här fallet har vi alla varit så övertygade om att Karlin och Hinken gör allting rätt, att vi därmed per automatik utgår ifrån att även beslutet att skeppa Modigs var rätt. Jag kan lova att om det var Styf och Glader som hade kickat Modigs, och MoDo sedan hade rasat ytterligare i tabellen och hamnat i negativt kval, så hade folk varit skogstokiga.

Som jag skrev tidigare så har Leif Boork kört med samma stil under hela sin tränarkarriär, dvs nolltolerans mot surande och spelare som inte accepterar bänkningar etc. Det har inte varit speciellt framgångsrikt.

Men oavsett hur ohållbar situationen må ha varit, så blir det bara patetiskt att hävda att han var en högst medioker spelare i MoDo. Trots att han bara spelade 36 matcher, kan han stoltsera med följande siffror:

- Bäst +/- (+15)
- Flest mål i spel 5-mot-5 (18 st)
- Högst andel förstaassist (11-3)
- Näst bäste straffläggare efter Nordin
- Delad tvåa med Sam i poäng per match (0,89)

Detta är fakta och gör att min bedömning av att han var en av lagets absolut bästa spelare (om inte den bäste) inte går att ifrågasätta. Vidare går det inte heller att ifrågasätta det faktum att MoDo floppade fullständigt efter att Modigs lämnade (även om vi tog mycket poäng på slutet kom vi aldrig upp i samma nivå rent spelmässigt som vi hade före jul). Visst, det blir lite hönan och ägget, och det kan såklart vara så att man gjorde analysen att det sämre spelet var kopplat till dålig stämning i omklädningsrummet och att försäljningen av Modigs var ett desperat försök att göra en förändring i syfte att få upp moralen igen.

Poängen är dock, att oavsett hur man väljer att se på det, så säger precis all fakta att det var ett felaktigt beslut. Det blir så otroligt löjligt att försöka hävda motsatsen. Det är ungefär som om jag skulle insistera på att Björklöven borde ha kämpat hårdare för att behålla Wallson. Det torde vara uppenbart för alla att de har ryckt upp sig och blivit ett bättre lag sedan Stråhle tog över.

Enbart enögda MoDoiter kan försvara sparkandet av lagets stjärnforward, bevittna hur spelet havererar fullständigt, så till den vida grad att man har problem att vinna över Kristianstad och släpper sedan in ÅTTA mål i den direkt avgörande semifinalen och sedan vara nöjda och konstatera: "Vi gjorde rätt som kickade honom, vi borde vara nöjda med säsongen, vi kom ju 12:a förra säsongen!". Det blir surrealistiskt och nästan lite gulligt, ungefär som ungar som basunerar ut "Min pappa är bäst i världen!".
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: "Enbart enögda MoDoiter kan försvara sparkandet av lagets stjärnforward, bevittna hur spelet havererar fullständigt, så till den vida grad att man har problem att vinna över Kristianstad och släpper sedan in ÅTTA mål i den direkt avgörande semifinalen"



Hmm, Sam blev ju inte sparkad, han blev skadad, om du pratar om lagets stjärnforward.

Troligen hade vi nått final utan hans skada.

Sedan har väl du också sett en del hockey, så inte så anmärkningsvärt att det blir stora siffror i en avgörande match, det bittra är ju att man förlorar. Hade din stjärnforward spelat kanske vi förlorat med 4-8 i stället för 3-8, big deal.

Har dock positiva vibbar av 8-3, men hade varit lika glad om vi vann med 4-3 den gången det begav sej.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Det är fullkomligt meningslöst att diskutera med någon som hittar på egna sanningar och utgår från dom:
Att spelet havererade fullständigt efter medelmåttans uttåg är något som bara hände i ditt huvud.
Modigs var usel sista tiden han var i MoDo, men det är fakta du vägrar befatta dig med.
Han fick sparken eller gjorde sig omöjlig och fick lämna, vad som egentligen hänt har vi ingen aning om, men uppenbarligen tyckte ledningen det var värt att skicka honom. Men enligt dig ska alla kunna tvingas in i ett lag och prestera på topp, strunta i psykoanalyser av spelare osv. Producerar de ska de gå att forma in i vilken grupp som helst no matter what.
Det är ett revolutionerande tänk du har med tanke på hur mycket resurser och tyngd som läggs på analyser av spelares förmåga att köpa sin roll, ha rätt inställning och grit.
Du borde upplysa Gradin om dina upptäckter att han hädanefter kan EP-scouta hela laget. Kommer spara både tid och resurser.
Nu producerade inte heller Modigs mot slutet vilket gör valet än lättare för de flesta.
I ditt senare inlägg yrar du om att Modigs blev mobbad och fick lämna?? Vafan vet du om det?😆 du YRAR i dina krampaktiga försök att släta över ditt eviga jävla ältande.

Din sista mening med ”min pappa är bäst i världen” summerar vad det egentligen handlar om: Ditt enorma jävla ego.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:
Du hävdar att du kan hockey.
Tillåt mig tvivla.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:

Jag konstaterar att för att snacka så mycket om mätbara resultat som du gör så har du dålig koll på mätningar.

Du försöker mäta någon som inte går att mäta.

För att kunna göra en mätning måste du för det första varit helt säker på att modo skulle gått till final eller gått upp med modigs så du har något att mäta mot. Först då är ju utfallet bättre än nu när vi gick till semi och game 7 utan modigs.

Men du är ju fokuserad på att få "rätt" jämnt.

Men jag har fortfarande inte sett någon avbön angående Aagaard som var sämst och skulle skickas ut. Samma avbön du nu avkräver andra, blir lite patetiskt över det.

Vad säger mätningarna om Aagaard, var det rätt att behålla eller?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Det som är bisarrt vid det här laget är ditt Don Quijotande runt Modigs. Det är du som gång på gång återkommer till det här korståget. Släpp det, snälla. Det börjar bli extremt tråkigt.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Har du fått en psykos? Det här är på riktigt skrämmande.

Hur ställer du dig till att han förmodligen är den absolut största floppen i SHL när det gäller invärvade spelare under säsong? Eller att han inte alls var bra den sista tiden hos oss?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Varför är det så viktigt för dig att alla ska hålla med? Desto mer du skriver, desto mer övertygad blir jag att det var rätt beslut.

Aldrig fel att man låter lite gulligt, mitt Modo är bäst i världen!
Kommentera