1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481255 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2337311

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Han kopplas samman med Löven har jag hört.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
KB65: Det känns verkligen som att Timrå tog sista chansen att gå upp till SHL. Det nya kvalsystemet är riggat för att gynna laget som trillat ned från SHL. Tidigare kunde inte hockeyallsvenska lag köpa till sig en SHL-plats, men nu är läget helt annorlunda. Underdogs kan alltid i enstaka matcher slå ett i grunden bättre lag, det var därför kvalserien hade sådan oerhörd nerv. Men att slå ett bättre lag i en bäst av 7-serie är nästan omöjligt. Det har hänt en gång (Modo vs Leksand) men kommer nog aldrig ske igen, allra helst som det överlägsna laget inte längre kommer till ett kvalspel med stukat självförtroende .

Och den ekonomiska fallskärmen SHL-degraderade lag har med sig gör att de ALLTID kommer mönstra ett överlägset lag. Det handlar inte bara om fallskärmen i sig, lika mycket handlar om att du med trovärdighet kan lansera ett påkostat återtåg. Sponsorer och fans vet att klubben redan har ett försprång på 6 mkr och chippar de in några ytterligare miljoner så blir det ett ointagligt försprång.

Till detta kommer att det är mer rationellt att gå all-in för HV med detta kvalsystem än om HV hade behövt spela slutkval mot ett lag med SHL-budget. I ett sådant läge hade HV behövt tänka mer långsiktigt med ekonomin och ta höjd för att det inte alls är säkert att de går upp på första försöket.

Den enda gången en lucka kan uppstå är när/om Oskarshamn trillar ur. Det är ett ekonomiskt luftbygge likt Karlskrona var och kanske den enda föreningen som inte kommer kunna kapitalisera på fallskärmen (klent näringsliv i staden, kass arena etc). Men den dagen Björklöven, Modo eller möjligen Västerås alternativt AIK tar Oskarshamns SHL-plats så är ligan så gott som stängd.

Som hockeyälskare tycker jag att det är tråkigt med stängda ligor. Det är sorgligt att se hur överlägsna HV varit i HockeyAllsvenskans slutspel. Västervik pressade Timrå ifjol, men blev förnedrade av HV. Alltid starka Karlskoga blev svepta och satsande Björklöven blev knockade på en period (nej, ni hade inte heller kunnat ge HV en match). Med det lag Djurgården bygger nu ser jag inte hur det ska kunna gå på något annat sätt nästa år. Inte minst som ni och Björklöven kommer tappa era bästa spelare (Sam, Bernhard, Jesper Lindgren, Ottosson) för det är sådan verkligheten är i HockeyAllsvenskan. Och på sikt kommer detta leda till att elithockeyn blir allt mer ointressant.
Kommentera