1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482360 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2397710

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Synd då att Moderaterna själva medverkade till de ökade kostnaderna kan jag tycka.
Många länder höjde kraven på säkerhet efter Fukishima gällande härdkylning.

Sedan känns det som spekulationer generellt.

När kärnkraftskramaren Magnus Hall blev utsedd till vd för Vattenfall våren 2014 kunde få, om ens någon, tro att just han skulle bli den som stängde Ringhals 1 och 2.

Den 2,01 meter långe Linköpingsbon hade i tio års tid lobbat för kärnkraft.

låter verkligen som att han var tillsatt för att han inte ville ha kärnkraft???

– Det var ett helt kommersiellt beslut. Det var ingen som sa något om det de första fem åren. Sedan, långt i efterhand, blev det politiskt spinn på det. De kom väl på att det var intressant att dra fram de lite olika uppfattningar om kärnkraft som fanns i den då sittande regeringen, gissar jag, säger Lars G Nordström, tidigare ordförande i Vattenfall, till tidningen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag vet inte riktigt vad jag ska säga... Notera framförallt formuleringen "när regeringen har satt på pränt vad Vattenfall ska göra". Visst kan man ha olika uppfattningar om saker å ting och tolka saker på olika sätt, men det här är så svart på vitt det kan bli:

"Men nu går bland andra Miljöpartiets talesperson i energipolitiska frågor, Lise Nordin, till kraftigt angrepp mot Magnus Hall för hans kommentarer.

– Jag utgår från att några sådana här uttalanden inte kommer göras av Magnus Hall när regeringen har satt på pränt vad Vattenfall ska göra. Det finns inget utrymme för sådana här uttalanden framöver, säger hon till Dagens Industri.

På tidningens fråga om Magnus Hall kan sitta kvar som vd för Vattenfall om han håller fast vid sin linje svarar Lise Nordin:"

– Jag kan inte se att det är möjligt."

www.svd.se/a/76ea98eb-1e6c-34e3-b5cd-e32f03abc1f7/vattenfall-vd-ifragasatts-efter-karnkraftskritik

"Magnus Hall, den dåvarande vd:n, varnade dock för att man inte kunde lita på elförsörjningen utan reaktorerna på Ringhals.

– Problemet uppstår en kall vinterdag då vi inte får tillräckligt med effekt i prisområde 3, vilket Svenska kraftnät flaggat upp för, sa han då, skriver Svenska Dagbladet."

www.expressen.se/nyheter/val-2022/vattenfalls-tidigare-ordforande-kommersiellt-beslut/
Kommentera