1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481667 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2400911

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Om Rahimi, och även Frögren, är/var är så usel som vissa påstår är det ju utomordentligt extraordinärt att just dessa spelare påverkar så mycket när vi möter dem i slutspelet, och får såna rubriker i media. Är det inte bara att åka åttor runt dem och lattja lite med dem som de korpenlirare de verkar vara? Saken är den att de aldrig kommer att vinna någon skills competition men de tillför något annat som verkar fungera väldigt bra mot just MoDo. Tror det hade låtit helt annorlunda om vi hade en egen gris som kryper under skinnet på motståndarna och driver dem till vansinne i tuffa, täta slutspelsmatcher och på så vis hjälper oss att vinna matcherna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Petey21: Bara du som fattar slutspelshockey. Skriv oftare...
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Petey21: Ah, det blir vad man gör det till.
Jag har också velat plocka in en elak jävel som försvarsgeneral eftersom Wahlberg/Folin kan ibland vara lite blöta men denne får gärna också ha skills i övrigt och inte bli fullständigt överspelad som Rahimi lätt kan bli. Sikta högre! Förstår inte haussen runt honom överhuvudtaget.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Petey21: De ägnar sig [fullt medvetet] åt en väldigt smutsig strategi som egentligen inte har något med spelet på isen att göra. Genom att gång på gång gråta ut i media om hur de blir negativt särbehandlade av domarna och enbart åker ut på grund av namnet som står på ryggen, skapar de en "Vad var det vi sa?"-situation varje gång domarna tar en tveksam utvisning.

Jag är övertygad om att detta leder till att domarna tvärtom drar sig för att visa ut dessa spelare för saker som exempelvis en random junior hade åkt ut för direkt. Vad som gör det hela ännu värre är att många journalister och experter av någon anledning älskar spelare som Rahimi, vilket leder till ännu mer press, då de alltid fokuserar mer på felaktiga utvisningar än förseelser som borde ha blivit utvisningar.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Petey21: Problemet är ju att man inte kan åka åttor kring någon som inte behöver vara rädd för att åka ut för fasthållning. Hur man vänder och vrider på det, så är det inte roligt att åka in framför målvakten med en psykopat med i princip ett vapen i händerna som denne kan använda urskiljningslöst. Hade domarnivån fungerat, så skulle inte Frögren och Rahimi varit så stort problem.

Det är lite som när NHL inför ett år helt ändrade hur domarna dömde. Spelare som Hatcher och Therien förvandlas från fantastiska till hyggliga över en natt. Det tycker jag var fantastiskt och något jag vill se efterlevas både i grundserien, men framförallt i våra slutspel.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Petey21: Håller med. Finns inget jag retar mig mer på hos dagens Modo (tillika upplagan 2016) som att de tillåter sig själva att bli så otroligt provocerande och bortkollrade av dessa spelare. Det här forumet är ju inte bättre, men här har i alla fall inget betalt för att skärpa till sig och stå över det.
Kommentera