1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481642 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2405593

Sv: Apropå ingenting...
Confusius: Jösses! Man tar sig för pannan.

Jag har i åratal tjatat om att skapa en upplevelse som även kan attrahera personer som egentligen inte är jätteintresserade av själva sporten. Kolla till exempel när det blir landskamp i fotboll och en massa människor aldrig brytt sig tidigare köper matchtröjor, målar svenska flaggor på kinder och naglar etc.

Fotbollslagen i Stockholm har uppenbarligen lyckats att locka kvinnlig publik - är tveksam om det är deras "inkluderingsarbete" som ligger till grund för det...

Inkluderingskonsult låter ungefär lika trovärdigt som kebabtekniker. En titel som sammanfattar allt som är fel med Sverige.

Det ska dock sägas att de saker som tas upp inte på något sätt är oviktiga. Men pratar vi hemsida är det rimligen en erfaren UI/UX-designer som bör kopplas in etc.

Problemet med dessa hitte på-jobb är att du lika gärna hade kunnat plocka in en random person och låta denne teckna ner sina intryck. Fan, problemet med jag inte vet var jag ställa mig råkar jag ut för under varenda mingel, oavsett klientel och möblemang. Det är helt jäkligt tufft att komma ensam till en tillställning där grupperingar redan är formade. Spontant gissar jag att kvinnor har lättare för detta, då de vet att de i regel kan gå fram och prata med främlingar utan att bli rejekterade, medan man som man vet att det kan räcka med ett "Hej, håller ni också på MoDo?" för att polis skall tillkallas.

Hursomhelst. Sluta slösa pengarna på pseudovetenskap och skapa en upplevelse som är tillräckligt tilltalande för att det ska bli en folkfest istället för grupperingar av fulla medelålders män.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Exakt så! Saken i sig är hur bra som helst, det är anlitandet av "konsult" jag vänder mig emot.
Vi vet ju alla att konsult är lika med = dyr som satan.

Sedan tror jag att det blir svårt att få bort "grupper av män". då det ju är i majoritet män som går på hockey, och man umgås ju gärna med polarna när man väl är där.
Och under dom alla år jag gick så var det alltid ganska mycket kvinnor på plats. Och jag fick aldrig känslan av att dom kände sig utanför eller diskriminerade. Med det sagt så är jag inte kvinna, och vet naturligtvis inte hur en kvinna tänker eller känner på ishockey.

Blir dock lite lack på att någon peudo-konsult ska göra sig en rejäl hacka på MoDo
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Menar du att de här sakerna står emot varandra? Om man i en bred undersökning identifierar att det är svårt för personer som sällan köper biljetter att förstå var och hur de ska köpa - och kanske därför avstår. Då har man alla möjligheter att ta en diskussion med Tickster om hur man förbättrar UX utifrån den insikten.
Att personen ifråga verkar ha en relation som eventuellt är problematisk är synd, men själva initiativet har alla möjligheter att leda till bra saker. Men det kräver att man tar steget efter också, går från insikt till handling.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:
Kommunchefens fru som fick uppdraget... hm.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:
Skulle säga att 15-20% av tjänsterna på Skatteverket är sådana och lustigt nog bra betalt. Inte nog med att man kan ta bort jobben utan att det öht skulle påverka verksamheten det skall alltid ha en massa tid att berätta om sina meningslösa ”projekt”. ”Vi skapar samhället tillsammans med kunden..... ” skjut mig! När personen slutat och bästa fall försvinner till motsvarande nonsens till andra myndigheter så ersätt nästan aldrig tjänsten.....
Kommentera