1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481691 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2405881

Sv: Apropå ingenting...
Mano: På fel grunder? Hade du ett bättre alternativ och vad vet du gällande hennes kvalifikationer, har du sett hennes cv och intervjuat henne?
Själv tycker jag att det låter extremt dyrt och då är ändå konsulter i min bransch oerhört dyra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jaha, nej. Kanske borde ha upprepat det jag skrev i ett tidigare inlägg: Jag har ingen aning. Jag ser bara att flera här och på andra forum misstänkliggör hennes kompetens (och projektet) baserat på hennes relation. Om det är så att det är fel person för det här uppdraget så är det synd. Men jag har ingen aning om det.
Att projektet har goda möjligheter att vara något positivt för Modo långsiktigt är jag däremot övertygad om och där verkar åtminstone du och jag vara rimligt överens.

PS/ När det gäller kostnaden så tog jag både i och räknade med att det finns lite ytterligare kostnader utanför hennes ersättning som man får räkna med. Slutsatsen är ändå att nå över 1200 extra biljetter över tid inte är någon direkt orimlig målbild för det här projektet /DS
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Jag har ingen aning om hennes kompetens eller CV. Men faktum är ju att hon har varit inblandad i lite konstiga situationer tidigare och har varit ifrågasatt. Speciellt med kopplingen att hon har en man som är kommundirektör.

Så med tanke på de oklarheter som finns så kan jag tycka att det är rimligt kunna ifrågasätta valet utan att ha läst CV:t eller intervjuat henne. Det ringer faktiskt lite varningsklockor runt henne om man gräver runt lite.

Jag personligen gör ingen värdering i huruvida det var rätt att anlita henne, ifall kompetensen var rätt, ifall det förekommit jäv osv. Litar på att Widebro gjort rätt beslut där. Men man ska inte avfärda de som är skeptiska.

Exampel om man gräver runt lite på nätet. Finns betydligt mer detta är bara axplock ur EN artikel av många.

Magnus Haglund tillträdde som kommundirektör 2014. Hans fru Stina dyker upp första gången i Allehanda den 7/3 2015, i en artikel om löneskillnader mellan könen.

Stinas bolag YourWill får omedelbart affärskontakt med Öviks kommun. Ja, redan innan bolaget flyttar sitt säte hit. Tidigt 2015, inte ens ett år efter makens tillträde som kommunchef, trillar det första uppdraget in. Fakturan är på 27 000 kr ex moms och säger bara “projektskrivning”:

I slutet av 2015 är det dags igen. Då får Stina Haglund ett “ringuppdrag”, vad det nu är. Fakturan är på 42 000 kr ex moms:

Stina Haglund vinner en offentlig upphandling någon gång under 2016, tror vi. Uppdraget är att göra en förstudie – “High Coast Creative”. Naturligtvis är studien en del av bidragsskojeriet som går under paraplynamnet “Världsklass Örnsköldsvik”.

Under perioden 20161030-20170111 fakturerar Stina Haglund kommunen totalt 201 650 kr ex moms, fördelat på 4 fakturor om 50 000 kr och en faktura på 1650 kr.

Vad blev då resultatet av arbetet? Ett pdf-dokument på 9 sidor. Kommundirektörsfruns alldeles egen “utvecklingsplan”. Detta är vad din skatt går till.
Kommentera