1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482873 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2426994

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
Olle: Mörrum är bara toppen av isberget av lag som inte får ihop ekonomin. Massor av lag löngre ned brottas med ekonomin som Mörrum.

Jag är rätt övertygad om att ju fler som börjar spela hockey, desto fler bra spelare får vi fram. Med din inställning kommer hockeyn utarmas väldigt fort. Allt färre börjar spela, vi blir allt sämre internationellt och publiken minskar. Det är tydligen någonting du anser vara en bra sak. Det är en kissa i brallan-mentalitet och som gör att hockeyintresset minskar.

Själv tycker jag tvärtom. För att fortsätta producera talanger måste lagen ha råd. Då får pengar som genereras av toppen gå till bredden, för annars fungerar det inte.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
J F K: Finland har 10.000 fler utövare i hockey än sverige och samtidigt har dom färre lag i högsta och näst högsta ligan än vad sverige har. Finland har väl i princip kört om svensk hockey också. Det är klart att det är viktigt att många spelar hockey men det betyder ju inte att det måste finnas en klubb i varje liten håla?

SHL
Publiksnitt 22/23 = 5818
Publiksnitt 21/22= 4748
Publiksnitt 20/21= Pandemi.

Tittar du på mörrum, Sollefteå hockey eller motsvarande klubb så har det väl aldrig någonsin varit mer än max ett par hundra på matcherna?

Hockey är ju en rikemanssport som få, procentuellt, kommer att hålla på med. Större klubbar har samarbeten med mindre klubbar och med tanke på hur många NHL-spelare vi har jämfört med Ryssland, Finland, Tjeckien osv. så verkar det ju ändå funka ganska bra? Ta övik tex. det kanske inte ska finnas 5-6 klubbar i kommunen? Jag vet inte, finns KB65, Järved och Svedjeholmen kvar? Tror hockeyn har större utmaningar på längre sikt när billigare sporter växer i popularitet. Vad kostar en utrustning för en juniorspelare i fotboll, 2000 spänn för skorna? Samma för en innebandyspelare. Vad kostar det för en hockeyspelare? 15.000 kr?

Jag tror aldrig vi kommer att landa i en ekonomisk lösning där alla småklubbar har råd att köpa klubbor och skridskor åt spelare och då landar vi i att väldigt få hushåll har råd att finansiera hockeycamps och utrustning till sina barn. Vad kostar det att finansiera en hockeysatsning för en 15-åring? Stannar det ens vid 50.000 kr per år? Med utrustning, camps och klubbavgifter?

Sen vet jag inte, det är ju vackert att du ömmar för ungdomarna men hur gör tex. Modo hockey med ungdomarna som inte genast blir talanger? Låter man dom spela kvar i Modo eller fryser man ut dom tills dom lämnar för ett B eller C-lag i kommunen? Det var en retorisk fråga. Jävla kaxigt att sitta här och tigga pengar åt mörrum men titta åt ett annat håll gällande din egen klubbs elitsatsningar. Fast jag kanske har fel, Modo kanske överöser Örnsköldsvik Hockey och Järved med pengar för att dom tar hand om alla era ”andra chansen”-spelare? Tror inte på något sätt att Modo är ensam skurk här utan det är säkert mer regel än undantag i svensk hockey. Det är en elitsport för ett fåtal lyckligt lottade och det finns ett tak på hur många som kan utöva sporten. Tror ärligt talat inte att det hjälper att ösa pengar över div1-klubbar. Dom skulle inte få fler spelare, bara schysstare fikarum och ismaskiner.
Låst ämne