1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481094 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2426988

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
J F K: Vad menar du, ska Mörrum få pengar för att bedriva en verksamhet som ingen bryr sig om eller går och tittar på? Låter ju mer som en statlig arbetsmarknadsåtgärd än en hockeysatsning?

Är fotbollen en bra jämförelse? Visst byts det ut lag hela tiden men i en internationell jämförelse är ju fotbollen i sverige helt värdelös. Med hockeyn är det ju tvärtom och det borde ju ändå borga för att man inte är helt ute och cyklar?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
Olle: Lite orättvist att jämföra hockey med en världssport som fotboll , men frågan är vad som är bäst för svensk hockey.

Du har SHL-lag(Växjö, Oskarshamn, Linköping med flera) som inte övergöder svensk hockey med talanger. Om man skulle plocka ut en drömfemma med Växjö-fostrade spelare ex.vis skulle man kunna läsa den laguppställningen utan solglasögon. Jag tror inte det gynnar svensk hockey på sikt att drömmen om att avancera i seriesystemet nästintill blir omöjligt, arena-krav, ekonomisk dopning mm.

SHL är ett osunt företag som sätter sina intressen före det bästa för svensk hockey. Förstår det, men gillar det inte, speciellt som SIF sitter i knät på SHL.

Ett annat och stort problem för hockeyn är att det mer o mer tenderar att bli en rikemanssport, men det är en annan historia.
Låst ämne

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
Olle:
Lite högre konkurrens på fotbollen så tycker inte man kan göra just den jämförelsen.
Låst ämne

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
Olle: Mörrum är bara toppen av isberget av lag som inte får ihop ekonomin. Massor av lag löngre ned brottas med ekonomin som Mörrum.

Jag är rätt övertygad om att ju fler som börjar spela hockey, desto fler bra spelare får vi fram. Med din inställning kommer hockeyn utarmas väldigt fort. Allt färre börjar spela, vi blir allt sämre internationellt och publiken minskar. Det är tydligen någonting du anser vara en bra sak. Det är en kissa i brallan-mentalitet och som gör att hockeyintresset minskar.

Själv tycker jag tvärtom. För att fortsätta producera talanger måste lagen ha råd. Då får pengar som genereras av toppen gå till bredden, för annars fungerar det inte.
Låst ämne