1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481097 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2427016

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
Olle: Lite orättvist att jämföra hockey med en världssport som fotboll , men frågan är vad som är bäst för svensk hockey.

Du har SHL-lag(Växjö, Oskarshamn, Linköping med flera) som inte övergöder svensk hockey med talanger. Om man skulle plocka ut en drömfemma med Växjö-fostrade spelare ex.vis skulle man kunna läsa den laguppställningen utan solglasögon. Jag tror inte det gynnar svensk hockey på sikt att drömmen om att avancera i seriesystemet nästintill blir omöjligt, arena-krav, ekonomisk dopning mm.

SHL är ett osunt företag som sätter sina intressen före det bästa för svensk hockey. Förstår det, men gillar det inte, speciellt som SIF sitter i knät på SHL.

Ett annat och stort problem för hockeyn är att det mer o mer tenderar att bli en rikemanssport, men det är en annan historia.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
puffe2: tycker man kan jämföra sporterna i rena tal. För det blir relevant när en fotbollsutrustning kostar noll och inget (kanske inte riktigt noll) och en hockeyutrustning kostar mer än vad medelsvensson har råd att betala. 100% av alla föräldrar till era juniorer i modos organisation är endera förmögna eller så gör dom avkall på väldigt mycket i vardagen för att deras tonåring ska kunna spela hockey. Det bara måste vara en gigantisk bromskloss för möjligheterna för tillväxt i sporten. Hockeyklubba 2500 spänn? Skridskor 5000 spänn?

Håller med om att cmore bidrar till att makten i hockeyn konsolideras till toppen men det är ju heller inte cmores uppdrag att utveckla svensk hockey. Vad dom beträffar så skulle vi kunna spela med 100% ryska spelare i ligan, om folk betalade för skiten så skulle dom ösa tv-pengar på det.
Låst ämne