1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481017 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2427145

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
Olle: Det bästa är ju om det tillåts vara en öppen marknad. Dvs om MoDo anser att värdet av deras produkt är högre än det Cmore kan erbjuda, så ska MoDo ha rätten att själva sända sina hemmamatcher.

Det som blir skevt är att Cmore får monopol på att sända all ishockey i Sveriges två högsta divisioner och kan därigenom indirekt vara med och styra klubbarnas öde.

Med en helt fri marknad hade inte detta problem existerat; Då hade MoDo kunnat välja att handla upp Allehanda istället och låta dem sköta sändningarna. Fler klubbar hade säkerligen tagit efter, vilket hade tvingat Cmore att agera och erbjuda mer pengar.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
Bad_Brett: gillar det också om det nu inte är så att vi kan komma överens om en stängd serie.
Låst ämne

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
Bad_Brett: hockeyallvenskans avtal löper väl till 2026, efter det kan väl Modo bryta sig ut bäst man vill? Samtidigt bör väl i så fall intresset för att se Modo på tv vara betydligt högre än intresset för att gå på matcherna nu? Tänker på att ert publiksnitt är knappt en halvfull arena på 3800 personer.

Men jag har ställt samma fråga här inne fem gånger och ingen har svarat: borde inte Modo tjäna på att alla klubbar i allsvenskan får mindre tv-pengar? Eftersom ni redan är rikaste klubben och har bäst förhandlingsläge med nyförvärv? Vad tjänar Modo hockey på att Almtuna och vita hästen får större pengapåsar att köpa spelare för?
Låst ämne

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
Bad_Brett: Fast då borde vi kunnat ha ett förbund som fördelar pengarna till gagn för svensk hockey. Hade varit ett elände om varje klubb skötte sina rättigheter, jaha idag möter vi Västervik borta, 'hm jaha, då måste man ringa Knohults Allehanda o köpa matchen då,' typ. dessutom med en från hejarklacken som kommentator.

Tycker Cmore ändå ger oss hyfsade sändningar, är det inte SIF som ska hängas ut?
Låst ämne