1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481099 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2427327

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
Olle: Resonemanget är dock korkat gällande omförhandling. Problemet är att det är väldigt dyrt med produktionen från alla arenor, vilket gör att det nästan bara lönar sig om man samtidigt har SHL. Då betalar man dyra pengar för SHL och får allsvenskan på köpet. Snacket om att det bara är för allsvenskan att förhandla bättre är så djupt okunnigt. Ingen är beredd att köra så många produktioner för en andraliga, även om den är väldigt bra.

Så, nej, det är inte bara att förhandla bättre. Sluta föra så korkade resonemang, för det tyder bara på att man inte förstår hur det fungerar.

Ja, det gynnar såklart MoDo att det är som det är. Lägger man på 5 mille på alla lag så blir givetvis vår relativa fördel procentuellt mindre. En ökad inkomst på 5 miljoner gör mycket mer nytta för Västervik än MoDo.
Jag har dock hela jäkla tiden resonerat kring vad sin vore bäst för svensk hockey. Inte vad som vore bäst för MoDo.

Jag är heller inte för att differentiera inkomsterna beroende på hur många fans man har. Jag tycker att det går emot hela idrottens idé.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
J F K: men sluta argumentera som en femåring med en glasspinne i röven. Förstår verkligen inte varför du känner ett behov av att vara så jävla otrevlig hela tiden. Väx upp för helvete och bemöt människor med respekt.

Började du inte hela resonemanget med att det var orättvist mot Almtuna och Tingsryd som får spela i kassa arenor eftersom dom inte har några pengar? Du ville fördela 227.000.000 kr varje år till ligorna under SHL. Du vill, tolkar jag det som, att förbundet ska konfiskera 25% av cmores årliga förhandlade kapitaltillskott och fördela ut dessa. Nu skriver du ju att produktionen för att driva allsvenskan är för dyr. Det lönar sig bara om man också har SHL, ska man tolka det som att SHL är lönsamt och allsvenskan inte är det då? Då kanske fördelningen av tv-pengarna, med ditt sätt att resonera, är ganska logiska just nu?

Du har hela tiden argumenterat för vad som är ”bäst för svensk hockey” skriver du och jag har hela tiden hävdat att svensk hockey är för liten för att ge klubbar på en massa småorter konstgjord andning i form av gigantiska kapitaltillskott. Juniorer har hela tiden passerat genom seriesystemen ändå. Den svenska andelen NHL-spelare är tredje största nationalitet i NHL efter USA och Kanada. Att många ungdomar idag väljer andra sporter som innebandy och fotboll kan ju förklaras med att det bara kostar en bråkdel att hålla på med dom sporterna jämfört med hockeyn.

Tror du även skrev om konkurshot för vissa mindre klubbar i division 1, ja kanske man ska ge bidrag till klubbar som långsiktigt har en chans att stå på egna ben? Har man det tufft i division 1 nu så kanske målet inte ska vara att gå upp? Har man 200 pers på läktaren idag så får man ju inte automatiskt 2000 på läktaren bara för att klubben får cash att köpa ny klubbor och ismaskiner för. Som sagt så är hockey en rikemanssport och att tro på nån slags evig organisk tillväxt av sporten tror jag är fel.

Vad har ens hockeyförbundet för mandat att ställa krav på cmore? Finns det ens nån aspirant på att ta över ett sånt avtal om cmore säger ”nej vi vill inte finansiera en icke vinstdrivande verksamhet, vi drar”? För det är väl det detta landar i? Cmore ska tjäna pengar. Förbundet ska utveckla sporten. Båda parter verkar tycka att man hittat ett fruktbart sätt att samarbeta. Sen skrev du att du hellre ser en match med Almtuna mot Västervik än SHL och har man den inställningen så är det kanske inte så konstigt att man tycker att SHL får på tok för mycket pengar? Det ligger väl lite i betraktarens ögon, personligen tycker jag att det vore helt sjukt om Almtuna fick 5 mkr extra för att spela matcher med 1000 pers på läktaren och Färjestad med 8000 på läktaren mot Frölunda får 5 mkr mindre. Jag vet inte hur du hade tänkt fördela ut dom där 227.000.000 kr, hade gärna hört ett förslag så man har någon referensram.
Låst ämne

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
J F K: "Jag är heller inte för att differentiera inkomsterna beroende på hur många fans man har. Jag tycker att det går emot hela idrottens idé."

Detta är essensen,vill vi ha idrott på lika villkor, eller ej?
Låst ämne