1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482568 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2431515

Sv: Apropå ingenting...
erjo: 👍🏼 Du har rätt till din åsikt, respekterar den men jag håller inte med, iaf inte helt!

Jag hade hoppats med på Sveningsson det skall jag erkänna och jag tycker inte han nått upp till den kapaciteten han har, dock tycker jag att det är väl drastiskt att skeppa en 23 åring som uppenbarligen har mycket hockey i sig som tränarna ser och som har en riktigt bra inställning, han passar liksom in i Karlins hockeytänk.

Han har aldrig varit en direktskytt utan han lever på ett hårt dragskott, dock missar han väldigt ofta målet i sin iver att till synes försöka skjuta genom målvakt och nät, kanske är det för att han ”försöker för mycket” som det blir fel, jag tror det.
Som någon skrev tidigare, gör som Ingman, tillbaka till grunderna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Fast det börjar närmast bli parodiskt med allt "han har mycket hockey i sig"-snack. Man tjatade konstant i nästan TRE SÄSONGER om hur fantastisk han var i slutspelet när Oskarshamn gick upp. Sedan gjorde EJK och han några grymma matcher i våras. Där och då var alla överens om att EJK var den starkast lysande stjärnan av de två, men i takt med att kritiken mot Sveningsson har tilltagit, har myten om hur fullkomligt dominant han var börjat byggas upp på nytt.

EJK? Han kan harva i fjärdekedjan utan PP-tid nu när vi har fått in Niederbach (som för övrigt har gjort en poäng de senaste sex matcherna). Men Sveningsson måste vi få igång! Strunt samma att han fullkomligt har massakrerat vårt tidigare fantastiska powerplay, vi måste bara få igång honom, oavsett om det så ska ta fem säsonger!

Minns när jag tyckte att det var fel att släppa Wernblom. Då var konsensus här på forumet att man inte kan hålla på att ge istid till spelare som egentligen inte förtjänar dem i hopp om att få avkastning längre fram - framförallt inte i ett lag som aspirerar att gå upp. I dagsläget är inte Sveningsson en spelare för andrakedjan och absolut inte PP1. Och i ärlighetens namn är de tillfällena han faktiskt är det extremt få. Med samma argument skulle vi kunna nöta OP i toppkedjor eftersom han öste in mål i slutspelet i Västervik.

Om nu Sveningsson har så bra inställning bör han rimligtvis kunna acceptera att bli petad från powerplay och nedskickad till fjärdekedjan.

Hade kunnat tänka mig något i den här stilen;

Vela - Big Dick - Woods
Aagaard - EJK - Wernblom/annan ny
Ohlsson - AP - Mannberg
OP - Niederbach - Södergran/Sveningsson
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: jag tycker verkligen inte att det är drastiskt att skeppa en tilltänkt toppspelare som producerat 0,54 poäng/match i Modo. Sedan skiter jag i hur gammal han är eller om han har bra inställning. Hockey är ett prestationsbaserat yrke och om du uppenbarligen inte får ut den hockey som enligt vissa finns där (vet inte om det är tränarnas fel eller om det är Filips fel) mer än 10 slutspelsmatcher en säsong så tycker jag att man fått mer än nog med chanser på 3 år.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Precis. Tillbaka till grunderna. Att han var så bra i slutspelet var för att han fick mindre tid på sig. Han spelade då ett enklare spel där han inte funderade så jäkla mycket. Och som du är inne på, precis som Ingman inse sina styrkor och spela på dem.

Sedan måste någon ta Bernhardt och Näsén i örat. De låg bakom alldeles för många målchanser för VIK. Man spelar nästan pojklagsmässig defensiv. Vinner man puck, så finns det inte ett uns tänk på vad som händer om man förlorar pucken igen. Man slår passningar bakom ryggen och nästan blint på ett sätt som helt enkelt inte håller om vi ska gå långt i ett slutspel.

Och Näsén måste börja skjuta igen. Det blir nästan löjligt och framförallt extremt förutsägbart att han alltid letar pass. Också en del i att pp blivit sämre (förutom det uppenbara att vi saknar Woods).
Kommentera