1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481431 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2435224

Sv: Modo Hockey - IF Björklöven 221230
Tarasov: Jo, man får ta all form av statistik för vad den är. Det är också så att målvaktens misstag tenderar att jämna ut sig över femmorna om man slår ut det över väldigt många matcher. Sedan är det såklart negativt att spela när man jagar mål och i pp, medan det är mer positivt att spela när man försvarar och motståndaren tar ut målvakten.

Tar man spelare som varit dominanta, som Foppa, Hedman osv, så har de nästan uteslutande riktigt bra plus/minus. Menar du att det mest handlar om slump? Givetvis har de haft en fördel att spela i bra lag, men jag vill hävda att man kan inte bara avfärda plus/minus heller. Det är en indikator.

Tar man Corsi så tar den inte hänsyn till kvaliteten på skotten. Jag kan skjuta oskymda skott från blålinjen eller som MoDo tar skott från slotet med skymning. I båda fallen är jag enligt corsi lika bra...

Jag får för mig att du avfärdar det då det inte passar dina spelare. Hasa var överlägset sämsta back ifjol i slutspelet och Ingman näst sämst. Enligt dig rena tillfälligheter, men enligt de flesta här inne tror jag att korrelationen plus/minus och prestation gick hand i hand.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Modo Hockey - IF Björklöven 221230
J F K: Det som gör att även jag har lite svårt för plus/minus är väl att det i princip är helt värdelös information utan någon som helst kontext, till skillnad från vissa andra parametrar.

NHL-lagen är väl oftast drivande i utvecklingen av analys och data i hockeyvärlden och jag har förstått det som att det läggs väldigt liten vikt på just plus/minus där.

Det finns så mycket mer matnyttig och specifik statistik att kolla på nuförtiden som xG, kontrollerade ingångar osv. - synd bara att det mesta inte är tillgängligt för oss supportrar.
Låst ämne

Sv: Modo Hockey - IF Björklöven 221230
J F K:
De mest dominanta spelarna har bra mått oavsett, men talar vi jämföra Mannberg/Södergran/Sveningsson så blir det problematiskt för då spelarna rollerna in.

Nej avfärdar inte måttet för att mina favoriter råkar ha dåligt, minns att det tjafsades friskt om Tom H han var t.o.m. men använde aldrig plus minus på vare sig han eller Norlinder. När Jellvert fick lämna hörde jag inget om plus minus.
Låst ämne