1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478702 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2455714

Sv: Mora IK - MoDo Hockey 2023-01-27
BobbyG: Jag tycker inlägg av typen "folk är gnälliga, MoDo gjorde en bra match!" blir direkt löjliga.

Det är snart slutspel och vi mötet seriens för närvarande bästa lag inför fullsatta läktare. Det är ett test. I ett slutspel är det ofta detaljerna som är skillnaden mellan vinst och förlust.

Det stämmer att arbetsinsatsen framförallt i period två och tre var betydligt bättre. Det stämmer även att Sveningsson stod för ett par bra individuella prestationer. Och det stämmer att Gudlevski spelade på topp.

Men bara för att allt ovan är sant betyder inte att det är bra eller ens godkänt.

- Special teams. Vi är helt horribla både i powerplay och boxplay. Min bedömning är att det havererade powerplayspelet är ett resultat av att dåligt komponerade formationer och nonchalans från ett par av nyckelspelarna.

- Passningsspelet. Passningarna är för hårda, för lösa, för höga eller direkt felriktade och kommer ofta alldeles för sent. Många, inklusive Sveningsson, Näsén och Bernhardt spelar på alldeles för små marginaler och orsakar så många pucktapp att jag tappade räkningen. Att det lyckas ibland väger inte upp för detta.

- Målskyttet. Majoriteten av skotten tas i helt fel läge, ofta efter att vi åkt i cirklar, droppat puck 10 gånger etc. Inte ens Vela går direkt mot mål längre. Halloran var väl den som försökte komma med fart och komma med snabba avslut. Det kan bli en trevlig joker men ingenting som kommer vinna matcher på egen hand.

- Matchcoachningen. Ingenting görs för att förbättra saker under pågående match. Igår hade det exempelvis varit extremt logiskt att bänka Näsén i spel fem-mot-fem, plocka bort Sveningsson från powerplay, ge den helt plötsligt iskalle Aagaard nya kedjekamrater etc. Men icke. Med en dåres envishet kör man vidare på samma sätt och hoppas att det till slut ska bli succé.

Jag är övertygad om att en betydande del av dessa problem är direkta konsekvenser av hur vi formerar laget.

- Bernhardt och Näsén ska inte spela ihop, åtminstone inte för närvarande.

- Sveningsson och Niederbach är båda iskalla och bör inte spela ihop.

- Sveningsson ska absolut inte spela powerplay

- Ohlsson bör få betydligt mer istid i powerplay

- EJK är alldeles för smart och spelskicklig för att placeras med två brunkare. Återskapa kedjan från ifjol eller spela Södergran eller Halloran på Sveningssons plats.

- Ohlsson fungerade otroligt bra tillsammans med AP och Mannberg. Den kedjan har blivit rejält mycket sämre man bytte ut Ohlsson mot Södergran. Vad som är ännu värre är att Södergran har gått från att vara en av lagets hetaste spelare till direkt osynlig (0 poäng på senaste 5 matcherna).

Allt det här torde vara sunt förnuft. Vi har statistiken, vi ser alla vad som inte fungerar och vi vet alla vad som har fungerat tidigare. Vi gick som tåget trots skador på nyckelspelare, sedan började vi stuva om i kedjorna och helt plötsligt går det inte att känna igen oss. När vi vet vilken sanslös potential detta lag vore så vore det konstigt att inte reagera på dessa saker.

För låt oss vara ärliga. Vi har om möjligt varit ännu mer överlägsna än Timrå och HV71 var, och därefter fått de bästa spelarna på marknaden. Går vi inte upp i år så är det ett gigantiskt misslyckande. Och om inte Karlin och Holmström släpper tjurigheten tror jag vi kan åka redan i kvarten...
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Mora IK - MoDo Hockey 2023-01-27
Bad_Brett: det handlar ju inte om att folk är "gnälliga" utan spyr ur sig onyanserad galla när modo inte längre går som tåget. Stor skillnad.
Låst ämne

Sv: Mora IK - MoDo Hockey 2023-01-27
Bad_Brett: ”Jag tycker inlägg av typen "folk är gnälliga, MoDo gjorde en bra match!" blir direkt löjliga.”

Det ska ju sägas att det där oftast blir en direkt respons och motpol till den andra sidan som gärna vill påstå på ett lika onyanserat sätt att allt är skit och att vi lika gärna kan vaska säsongen på grund av en förlust eller en period av sämre spel.
Vill tro att de allra flesta här är kapabel att kunna hålla flera bollar i luften samtidigt.

Jag tycker vi gjorde väldigt många saker mycket bättre i den här matchen jämfört med egentligen hela den här perioden efter nyår. Ett enormt kliv framåt från mötet med Vita Hästen. Det sagt, så är vi fortfarande långt ifrån prestationerna i oktober och november då vi var på topp.
Låst ämne

Sv: Mora IK - MoDo Hockey 2023-01-27
Bad_Brett:
Apropå Södergran så tycker jag inte han blivit sämre utan bättre däremot kan han änsålänge inte göra sina poäng själv, utan behöver andras prestationer på det ena eller andra sättet. Bra på att flytta pucken, tar in den i zon och hela kedjan är rätt bra på att få fast motståndarna.
Låst ämne

Sv: Mora IK - MoDo Hockey 2023-01-27
Bad_Brett:
Samtidigt som man kan göra allt fel och vinna, så kan man göra allt rätt och förlora. Det jag saknar är just den analysen, därmed inte sagt att vi gör allt rätt mot Mora. Nu gör vi det mesta fel vare sig vi vinner eller förlorar. Tycker vi inte är så mkt bättre matcherna vi vann hemma mot Djurgården/Björklöven eller Mora jämfört med den igår.

Spelar vi som vi gjorde igår mot Mora skulle det förvåna mig om vi förlorade en bäst av 7 mot dem. Även om det såklart kan hända, HV hade en överlägsen ekonomi och seriens bredaste och bästa trupp men vinner ändå med andnöd mot Björklöven.

Tar man det i längre perspektiv gäller det att kunna göra sådana här säsonger flera år i rad, gör man det så går man upp. Skulle förvåna mig om vi inte spelar SHL inom 4 år förutsatt att Karlin/Gradin styr skutan.
Låst ämne