1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481250 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2457430

Sv: MoDo Hockey -Västerås IK 2023-01-29
Rip Kirby:

Visst är det så. En offensiv spelare som Halloran somnligger runt 0.5ppg i shl borde leda och dominera på denna nivå.

Han at 0+2 samt +2 nu, men med tanke på det han skapat borde det vara fler poäng brände några fina lägen idag, bland annat en backhand mot öppet mål när han drog ner målvakten.

Skapat helatiden och är svår att få tag i för motståndarna, spelsinne och passningsspelet är bättre än jag trodde.

En jävligt bra förstärkning och rätt billig iom att vi tog över kontraktet.

Win-win, Timrå som inte hade plats för den offensiva roll han ville ha och slapp en lönepost och vi fick in en spelare som kan göra skillnad och skapa en till bra offensiv enhet.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey -Västerås IK 2023-01-29
Rytter: Håller med dig, ser inte det katastrofala i vår insats. Tror mycket hänger på att andra lag har studerat oss och är mer förberedda och stör oss i uppspel mm. Dessutom dras vår fart ner av oändliga fasthållningar, uppenbara interference etc.
Vi behöver hitta en väg runt detta vilket sannolikt innebär mer skridskoåkning där de flesta ser lite för trötta ut.

Passningsvägarna stängs således med klubbor, det blir flippmackor som hoppar över blad, alternativt tar på en motståndarklubba, därav sämre passningsspel.

Det positiva från den här matchen är att vi inte bjuder på så mycket farliga lägen. De får mål på halvchanser och lite turliga lägen. Misstagen minimeras i vår zon, inte så mycket chanspassningar in framför eget mål. Visst, ibland fastnar vi när vi väljer att gå ut mot sarg och deras forecheck får fast oss i egen zon, men tycker vi ligger rätt mestadels. Vi tappar någon spelare framför mål vid vissa tillfällen men inget avgörande. Förutom målen så hade inte Ygren så mycket kvalificerat att rädda.

Angöende Woods ser det bättre och bättre ut. Han börjar gå igenom deras försvarare igen, vilket vi behöver för att få det lilla övertaget när deras spelare går bort sig.
Låst ämne

Sv: MoDo Hockey -Västerås IK 2023-01-29
Rytter: Håller med om att det blev en win-win, av precis samma anledningar du beskriver. Jag tror att Ante Karlssons prio på defensiven den här säsongen tyvärr gjorde Hallorans "fria" offensiva rollspel lite för uddlöst men det går inte att säga emot att det var korrekt prioritering så som det går för oss i SHL just nu.
Låst ämne