1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481965 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2467441

Sv: MoDo Hockey - Mora IK : 2023-02-11
Gavelo:

"för det andra så vet jag att jag har rätt när jag säger att inte avslöja sina förvärv inför deadline förekommer och kan absolut ligga till grund för andra sportchefers agerande på transfermarknaden"

Men nu är det så att det ligger inte enbart på Kenttä att mörka, det är flera andra sportchefer med (från andra klubbar som varit intresserande) och en agent med i bilden, samt andra tredjeparter som kan sprida information.

En agent vill ha förtroende från alla potentiella kunder och han måste ju ge besked till andra intresserade ifall spelaren är tillgänglig eller inte och vårda kontakterna med de sportchefer som fick nobben. Sitter agenten och ljuger alla som fick nej i ansiktet och är med och spelar någon sorts mind games så kommer han få svårt att få ut max för sina spelare i långa loppet.

Hur tror du rykten når media? Jag kan nämna att ofta är det andra sportchefter eller personer runt klubben som fått nej som släpper informationen när en journalist frågar: "nej han kommer inte till oss, men hörde att han är påväg och klar för klubb x".

Sedan tycker jag du resonerar konstigt kring detta med att mörka, vad är skillnaden för en sportchef ifall det är ett rykte eller bekräftat officiellt? Tror du inte DIF eller SSK agerar likadant oavsett ifall de nu skulle vara rädda för löven och deras värvningar och de har budget kvar att spendera?

Det är nog bara du och Kenttä som kan se skillnaden här och tro att en "mörkning" fungerar och påverkar de andra sportcheferna. Speciellt när informationen redan är känd.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Mora IK : 2023-02-11
Rytter: Så är det absolut, dessa 2 har ju fått erbjudanden från Shl klubbar men där har dom tackar Nej i ett tidigare skede så ingen vet väl att dom är muntligt överens, och agenten vinner inget på att ta dom från marknaden i förtid, det kan ramla in ett superbud från något Shl lag som får en skada eller ändrat sig och vill han han/dom.

Även om dom skulle vara muntligt överens så är inget klart förens det är påskrivet lex Marenis som var klar för hästen muntligt men fick ett sist minuten erbjudande av Örebro och valde det erbjudandet.

Jag tror helt enkelt att Per är muntligt överens med både Jens och Axel och att han ämnar att skriva kontrakt när dom kommer till Sverige, rimligtvis under tisdagen eller onsdagen, innan dess kommer han inte säga något annat än att man är intresserad men att inget är klart.


Tänk på att Per kemtää satt och sa inför matchen mot Modo att man inte viste om man skulle förstärka laget mer, dom skulle diskutera det och se om något intressant dök up, 40 timmar senare verkar både Axel och Jens vara klara, det är ju självklart att han haft kontakt med dessa redan när intervjun gick av stapeln men han sa ändå att man inte ens viste om man skulle behöva förstärka med tanke på att skadeläget såg ut att ljusna, han mörkade med andra ord.
Kommentera