1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479816 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2508144

Sv: Kvartsfinal MoDo Hockey - AIK - 2023
Gavelo: AHL brukas anses hålla ungefär samma kvalitet som SHL. Hade du varit nöjd om vi värvat en målvakt med dessa stats i SHL?

Tex låg på över 90% i ett bottenlag under sina säsonger i SHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kvartsfinal MoDo Hockey - AIK - 2023
Bad_Brett:

Fast just målvakter och stats är svårt att jämföra mellan Nordamerika och HA/SHL.

Min bild är att målvakterna generellt inte når lika hög svs% i AHL som andra ligor, speciellt europeiska målvakter. Då det är en helt annan typ av spel där passar det vissa typer av målvakter bättre och andra sämre.

Som jämförelse har Poulin, Kellgren, Brattström runt 88% i AHL, och dessa får ju anses vara väldigt bra målvakter på vår nivå.

Olkinuora som gick till brynas hade grymma stats i KHL med en säsong över 93% (93.5%), i ahl har han varit en bra bit under 90% för många år sedan och senast 86.8%.

Just målvakter är svårt att bedöma och kolla på stats, där litar jag helt på vår målvaktstränare som vet vilken spelstil som funkar i vår serie och vad laget behöver och framförallt har sett målvakterna spela. Tror Ek kan vara ett bra namn om han får en stark kollega och de sporrar varandra, han är stor och det gillar jag hos målvakter.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal MoDo Hockey - AIK - 2023
Bad_Brett: För det första så hade jag inte bedömt en spelare på förhand utifrån statistiken och för det andra så spelar vi inte i Shl.

Men om vi spelar i As så tror jag detta kan vara en utmärkt första målvakt, spelar vi i Shl så är detta en utmärkt andra målvakt
Kommentera