1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481542 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2508466

Sv: Apropå ingenting...
Jan-Erik : Som jag nämnt tidigare så hatar jag iden av att 2 eller 3 lag garanterat byter plats varje år för jag är nästa helt säker på att det endast kommer göra att det kommer finnas typ 8 lag som kommer turas om att ha dom 3 platserna i SHL för att det kommer vara helt omöjligt att etablera sig.

Nykomlingar dom senaste åren klarar knappt att undvika kval och du vill att dom ska undvika sista tre platserna? Vad är ens poängen med att gå upp om man nästan garanterat kommer åka ur igen året efter? Är det inte mycket bättre det är svårare att gå upp men att du faktiskt har goda chanser att stanna uppe?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Jalapeno: Om nykomlingarna i SHL skulle få lika mycket TV-pengar som dom övriga lagen, så kanske chanserna skulle öka för dom att klara sig kvar???

Fast vad vet jag?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Jalapeno: Förstår inte hur du tänker när du säger att det kommer bli helt omöjligt att etablera sig. Se på fotbollen där du t ex har Mjällby, Sirius som spelat i flera år i högsta serien. Sedan har du lag som behöver vända några gånger innan de etablerar sig som Häcken som 2000-2008 inte etablerade sig men som nu är ett givet topplag. Du har lag som Helsingborg och GIf:arna som nu går upp och ned i systemet men där det inte blir en kris bara för att man åker ned och där man med en rimlig satsning ju faktiskt kan gå upp igen. Du har ju t ex IFK Norrköping som var nere några säsonger men sedan kom upp till allsvenskan 2011 och vann guldet 2015. Sedan har vi lag som Trelleborg, som likt Leksand har starka sponsorer, som inte etablerar sig trots att de genom åren fått in 100 miljoner och det är ju på något sätt också bra att allt inte kan köpas för pengar
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Jalapeno: det systemet verkar fungera inom fotbollen, så varför skulle det inte fungera inom hockey?

Fördela pengarna 75/25 shl/ha, skippa den där fallskärmen som försvårar det för nykomlingen.

Med nuvarande system är det redan väldigt svårt att etablera sig. Lif och sunkiga Oskarshamn blev räddade av ett jävla virus som tjomme-tjocken var livrädd för (absolut inte tapper av 40-50miljoner).
Kommentera