1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482647 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2587416

Sv: MoDo Hockey - IK Oskarshamn 2023-10-21 Borta
Trilske: Kanske Ranta-Sam-Woods. För det sas ju att det var svårt att spela med Sam och Woods. Och det verkar inte helt lätt att spela med Ranta. Så det kanske tar ut varandra?

Rååma med Walli och Ranta tror jag skulle driva honom.till vansinne, tror han vill ha en smart spelare i sin kedja. Egentligen bara baserat på att jag tycker han verkar trivas med Niederbach. Och man får säga vad man vill om honom men han är en av dom med bättre blick för spelet i laget.
Edit: Fast kan ju ha helt fel och att Rååma skulle trivas bra när han håller pucken och bara väntar på att medspelarna ska åka runt runt tills dom är i rätt läge.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - IK Oskarshamn 2023-10-21 Borta
Monno: Förstår inte riktigt hur folk tänker. Det pratades om att det var flopprisk på Woods och folk var tveksamma om Aagaard skulle kunna producera även i SHL.

På de inledande 12 matcherna har dessa "allsvenska" spelare tillsammans gjort 23 poäng och är +15. Vi kan konstatera att summan redan nu är bättre än ingredienserna. Då tycker folk att det är läge att sära på den enda för närvarande fungerande kedjan för att få igång de övriga. Jag blir mållös.

Det rimliga är tvärtom att öka deras istid, låt dem inleda i powerplay etc. för att ta bort lite av pressen från Ranta och gänget.

Ska man röra om bör man rimligtvis titta på det som inte fungerar. Sam har 0 poäng senaste 5 matcherna. Rååma, Sampo och O'Regan kladdar alla för mycket med pucken. O'Regan fungerade fint med Walli och Södergran, sätt honom där. Låt Vigneault gå som ytter. Han är stor och stark framför mål och kan dra på sig markeringar. Med skymning och någon som kan styra och ta returer så kommer Sampos alla höstlöv bli betydligt farligare än de är i dagsläget .

Facit:

Sampo - Rååma - Big Sam
Woods - Big Dick - Aagaard
Walli - O'Regan - Södergran
Ohlsson - AP - EJK

Extra: Nieder
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - IK Oskarshamn 2023-10-21 Borta
Monno: roma kanske skulle bli driven till vansinne, men det är nog svårt att få honom med två smarta spelare. juryn är ute på oregan, men annars är det inte jättemånga som har smarthet som sin främsta styrka, skulle väl vara just theo då. men jag tror på gott och ont att sampo kommer vara fastlimmad med roma och då är alternativen mindre.

är inte heller övertygad om walli med roma och ranta, men jag kan tycka att det är värt ett försök för att få in nånting annat i kedjan - om det nu ska möbleras om överhuduvtaget. det värsta som kan hända är att man byter tillbaka.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - IK Oskarshamn 2023-10-21 Borta
Monno:
Tror inte Walli är redo för offensiv roll. Vigge är den som jag tycker klarar offensiven bästa av dem i kedja 3-4
Kommentera