1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482647 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2587495

Sv: MoDo Hockey - IK Oskarshamn 2023-10-21 Borta
Monno: Förstår inte riktigt hur folk tänker. Det pratades om att det var flopprisk på Woods och folk var tveksamma om Aagaard skulle kunna producera även i SHL.

På de inledande 12 matcherna har dessa "allsvenska" spelare tillsammans gjort 23 poäng och är +15. Vi kan konstatera att summan redan nu är bättre än ingredienserna. Då tycker folk att det är läge att sära på den enda för närvarande fungerande kedjan för att få igång de övriga. Jag blir mållös.

Det rimliga är tvärtom att öka deras istid, låt dem inleda i powerplay etc. för att ta bort lite av pressen från Ranta och gänget.

Ska man röra om bör man rimligtvis titta på det som inte fungerar. Sam har 0 poäng senaste 5 matcherna. Rååma, Sampo och O'Regan kladdar alla för mycket med pucken. O'Regan fungerade fint med Walli och Södergran, sätt honom där. Låt Vigneault gå som ytter. Han är stor och stark framför mål och kan dra på sig markeringar. Med skymning och någon som kan styra och ta returer så kommer Sampos alla höstlöv bli betydligt farligare än de är i dagsläget .

Facit:

Sampo - Rååma - Big Sam
Woods - Big Dick - Aagaard
Walli - O'Regan - Södergran
Ohlsson - AP - EJK

Extra: Nieder
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - IK Oskarshamn 2023-10-21 Borta
Bad_Brett:

Är inga kedjor som ska brytas upp ännu.

Men jag ser att många är positiva till ditt tombola-förslag. Jag. Blir. Mållös.

Skämt åsido.

Men det där med att ställa Vigneault framför mål var väl så långt hans roll sträckte sig i HV, jag hoppas vi fortsätter utnyttja honom bättre än så.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - IK Oskarshamn 2023-10-21 Borta
Bad_Brett: Håller med, "andrakedjan" ska inte röras!
Förstakedjan måste börja spela enklare, O'Regan och Ruohomaa är för överkonstruktiva och Ranta saknar ju uppenbarligen allt vad spelsinne heter. Tycker han ska fokusera på att åka skridskor och driva på mål istället. Tycker ändå att det finns alla komponenter för att produceras i den kedjan men spelarna måste ju köpa sina roller och ha en bättre självinsikt.
Kommentera