1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484881 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2594832

Sv: MoDo Hockey - HV71 2023-11-04 Borta
erjo:

Jag väljer och tro på att Ranta kommer bli en toppspelare hos oss inom 2 säsonger.
Bättre spelare än honom har det tagit en lång stund för att komma in i SHL spelet...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - HV71 2023-11-04 Borta
Silly:

Ja jag ser också mycket bra i Ranta. Har många egenskaper jag gillar.

Visst han är inte och kommer nog inte bli en spelare som själv gör en kedja och driver den. Men tycker han har tillräckligt med egenskaper för att lyckas i en första/andra i shl och kunna producera. Men han är nog mer beroende av rätt spelare runt sig, han är ingen Sundström som gör sina mer begränsade kedjekamrater till vinnare av poängliga eller skytteliga.

Vi måste ju tänka på att vi bedömer honom nu när hans självförtroende är ganska lågt och han spelar i en underpresterande kedja, klart han känner pressen att leverera. Tycker det känns som han försöker alldeles för mycket och för svåra grejer och försöker tvinga fram poängen, han måste ner med axlarna och slappna av, spela enkelt och ta det därifrån ä, rätt var det är kommer det ett skitmål eller ett assist på ett kontringsmål som får det att släppa lite.

Det var ju en helt annan spelare på försäsongen, kändes som att han förstod sin roll som oöm powerforward med mindre och kortare puckkontakter och spelade utifrån detta och lät Råmaa och Niderbach ta hand om pucken och driva spelet.

Tror nog många var väldigt nöjda med det han visade upp under försäsong och tyckte det var en riktigt intressant spelare med hög potential.

Tyvärr blev det ingen enkel resa in i serien med avstängning på Rååma, sedan på Ranta för att sedan åka på en skada på Rååma. Detta störde nog första rätt mycket och efter detta har det varit konstant uppförsbacke.

Vägrar ge upp på honom redan nu, kanske lossnar det snart, kanske efter nyår, kanske nästa eller i en annan SHL klubb. För jagvtycler att han har egenskaper som borde funka som powerforward i en toppkedja i shl. Sedan kan det ju tyvärr bli så att det ges chanser och han inte riktigt får till det här, men exploderar i t.ex Växjö, Örebro, SAIK eller liknande.

Det är ju många spelare där klubben/ledningen har haft tålamod trots att många önskat att de ska sparkas efter 10 matcher, eller efter en säsong och dessa har utvecklats till stabila och bra spelare.

Aagaard skulle ju skeppas många gånger. Woods var kass efter 10 matcher. Vissa vill ju inte ha honom i SHL efter avslutningen förra året då han drogs med den jobbiga knäskadan. Dickinsson skulle ju också floppa efter förra årets avslutning. Brickley var kass och vi borde behålla Ingman istället. Näsen är en annan som få trodde på i SHL.

En sak har jag lärt mig och vår nuvarande ledning har tålamod och kan väcka spelare och ger de chansen tills verkligen motsatsen är bevisad och de har oftare rätt än fel i sina beslut.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - HV71 2023-11-04 Borta
Silly: isåfall ska jag göra som Annie Lööf och äta upp min sko, för det finns inte en sportkeps, såvida vi inte plockar in shl’s bästa center.
Kommentera