1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483640 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2599487

Sv: Silly season
Tarasov: En allmän fråga, hur bedömer ni situationen med knätacklingen på Sam av Alan Quine?

Personligen tycker jag 2 min för kneeing är billigt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Gavelo:

Mmm, det är svårt det där. Vi diskuterade situationen där hemma. Personligen tror jag att det svåraste är att vara objektiv.

När jag såg situationen och när de rullade den gång på gång, var jag rätt säker på att det skulle bli en femma och matchstraff.

Men det är alltid så där, man ser till den egna spelarens och egna lagets fördel. I en svårbedömd situation tycker man ofta eller alltid att motståndaren har indirekt eller direkt uppsåt, åtminstone är det så för mig.

Ta t ex Niederbach tackling på Videll. Många, kanske t o m de flesta modoiter menade att Niderbach inte hade något uppsåt överhuvutaget och att situationen närmast var en olyckshändelse, medan i princip alla SSK:are hävdade att han hade direkt uppsåt, dvs gjorde det avsiktligt och borde stängas av med regelbokens strängaste straff.

I det här fallet tycker jag att Quine borde förstått att om han försöker tackla Sam så kommer han med stor sannolikhet missa kroppen och riskera att tackla på benet, med tanke på hans fart.

Domarna tillsammans bedömde troligen att det inte fanns något uppsåt överhuvudtaget, utan de dömde väl enbart utifrån vilka konsekvener det fick.

Vad jag menar är att vi supportrar är så färgad och ickeneutrala att vi har svårt att se objektivt på situationerna. Sannolikt hade jag sett på situationen anorlunda om det var Sam som gjort motsvarand tackling på Quine.

Men jag tycker att det här var en femma. Quine borde veta att situationen är farlig och han riskerar att skada spelaren allvarligt.

Jag tänker mig också att en domare som själv spelat hockey på en någorlunda nivå och hyfsat nyligen skulle haft ett mer utvecklat spelsinne och skulle bedömt situationen annorlunda till fördel för Sam.

Sedan kan man också ha synpunkter på Rundblads uppspel. Det är en ganska taskigt passning som kräver närmast ett foppaspelsinne. Halvfarligt
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo:

Ganska säker på att det var albert sjöberg, dock:)

Idiotisk satsning, kort sammanfattat. Lite sämre träff och säsongen hade varit slut för vigenault.
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Jag tyckte också han kom billigt undan, men hoppas att domarna gjorde rätt. Det måste ha varit på gränsen...
Kommentera