1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

487440 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2599734

Sv: MoDo Hockey - IF Malmö Redhawks 23-11-18 Borta
puffe:
Forwarden Thomas Fogelberg jobbade vid sidan av innebandyn dessutom som bartender på Spy bar i Stockholm. Det gjorde honom till en nyckelspelare för Fornudden såväl på som utanför planen.
– Han är en av de största profilerna som någonsin funnits inom innebandyn. Han var helt sjuk. Han var sportens första utlandsproffs och en person med en cool och häftig attityd som också jobbade på alla heta krogar i stan. Men framförallt var han speciell för den typ av människa han är. En helt unik människa, säger Östergren.

”Vafan, du kan ju inte dricka öl nu…”
”Slungan” som han kallades kom till Fornudden när laget redan hade etablerat sig i högsta serien. Han räknades då som en av världens allra bästa innebandyspelare men var också, vilket Fornudden värderade lika högt i sin värvningsstrategi, en stor profil i gruppen.
Inför finalen i prestigefyllda Czech Open 1995 sitter Fornudden på torget i Prag och äter middag. Ett par tuggor in i maten noterar Mats Forslund att Thomas Fogelberg beställt in en öl.
– Va fan, du kan inte dricka öl nu. Det är två timmar kvar till match!


Tjugor minuter till passerar varpå Fogelberg beställer in en till öl.
– Men ”Slungan” för helvete! Du kan fan inte ta en till, gastar Forslund.

Den hårfagre Fogelberg vänder sig då obekymrat mot sin lagkapten.
– Det är lugnt, jag kommer göra en kasse för varje bira.

Fornudden vinner finalen med 2–0. Thomas Fogelberg gör båda målen och vinner hela turneringens skytteliga.
– Våra resor var sådär, vi förenade nytta med nöje, men jag hade kanske haft lite mer nöje än nytta då. Jag var bakis och vi skulle spela final. Men det jag sa var ju sant, säger Fogelberg.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - IF Malmö Redhawks 23-11-18 Borta
Silly: Jag vill röka det ekonomiavdelningen hos TIK rökte när de redovisade 1 miljon plus, men sen visade sig vara 81 miljoner minus.
Kommentera