1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480497 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2622617

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Något har dock hänt med snöröjningen. Slår vad om att det är ett resultat av något tramsigt sparpaket eller eventuellt miljöfjanterier. När jag var ung strösslade de alltid ut kopiösa mängder med sand, likt kanel på julgröten. Nuförtiden måste jag kisa för att överhuvudtaget upptäcka några sandkorn. Man undrar vad detta kostar i form av halkolyckor.

Sedan är det jäkligt irriterande att skotta snö i kylan i en timme för att brevbärare och gäster ska kunna komma fram till huset, och för att vi ska komma ut med bilen, bara för att behöva göra om allt igen för att kommunen tycks ha bestämt att just vi ska ha en jättelik snövall framför uppfarten. Tidigare såg man allt som oftast till att ploga upp snön i vändplatser och annat där den fick minimal påverkan på biltrafiken, nu verkar det vara tombolan som gäller där ena sidan av gatan blir lidande medan andra får snöfria trottoarer.

Kaoset började väl egentligen med den feministiska snöröjningen, som tack och lov har fasats ut. Återhämtningen efter detta terrorattentat inom snöröjning tycks dock ta tid.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:
Du bor inte i Övik förstår jag. Här vräker de ut grus så fort det blir lite vitt på backen. På våren måste det skottas bort med traktorer.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Pröjsa din lokala traktornisse med en femhundring i månaden så får du leva utan snövall, (räknar med att resten i villaområdet gör samma).
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Det är väl snarast avregleringar/privatiseringar och att man vill spara pengar. Man tar in de absolut lägsta anbuden och i sann lagen om offentlig utpressning (LoU) så vinner lägsta pris även om det är en värdelös lösning för skattebetalarna.

Glöm att man lägger en sekund mer än vad som stod i uppdraget.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: +1000
Kommentera