1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481631 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2632998

Sv: Apropå ingenting...
duk4S: Fast alla problem är ju kopplade till ekonomin. Om vi säger HV 71 åker ur igen och Nybro står för en tokskräll i slutspelet (konstigare saker har hänt), så blir det inte bra för vare sig HV 71, Nybro eller konkurrenterna.

- HV 71 kommer banta organisationen och ta sina sparpengar+fallskärm för att köpa in ett gäng legoknektar som säkerställer att de går upp direkt. Ett år senare är det dags att rekrytera ihop en ny organisation.

- Nybro har vare sig arena, ekonomi eller organisation för att klara SHL, utan kommer börja planera för negativt kval från dag 1. Intresset för ishockeyn i Nybro kommer bli betydligt mindre än om de är ett topplag i Hockeyallsvenskan. I värsta fall gör de en Karlskrona och försöka växa för snabbt, vilket slutar i konkurs.

- De andra lagen blir på förhand i princip chanslösa i Hockeyallsvenskan. Nu lyckades MoDo skrälla, men ser man hur överlägsna Brynäs är i år trots målvaktskaoset så blir det inte vidare spännande.

Jag ser det såhär:

1. Ekonomisk lösning: Vi höjer kraven ännu mer angående ekonomi och organisation, så att lagen som försöker gå upp i princip måste ha en SHL-mässig organisation redan säsongen innan i Hockeyallsvenskan. TV-avtalet jämnas ut och fallskärmar avskaffas.

2. Utökning och stängd liga. Ta upp Djurgården, AIK, Brynäs, Södertälje, Björklöven och skicka bort Oskarshamn (måste gå att hitta något krav som de inte uppfyller). Kör nord- och syd-divisioner där de två första i varje division går till slutspel och lag 3-7 får kvala. Hockeyallsvenskt slutspel sker som vanligt, där vinnaren får ansöka om att få spela i SHL. På samma sätt skall SHL-lagens ekonomi kontinuerligt granskas och lag som inte klarar av att sköta en stabil ekonomi degraderas till HA. Detta skulle skapa ett incitament till att satsa på egna produkter istället för att panikvärva dyra importer.

Det kanske framstår som sportsligt orättvist, men sanningen är ju att lilla Västervik aldrig kommer ha en chans att utmana Brynäs. Hur mycket vi än vill att det ska avgöras på hockeyrinken, så är det inte så verkligheten ser ut (längre). Roligare att ha en spännande andradivision där alla lagen har en chans att utmana istället för att storklubben som ramlar ur förstör spänningen genom att köpa upp allt bra som finns på marknaden.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Ser hellre att vi spelar i hockeyettan eller allsvenskan än att vi spelar i ett stängt shl.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Du verkar enbart se till ekonomi.

Övik är på plats 45 bland kommuner/tätorter. Du ser ingen risk att vi inte skulle få plats i finrummet på sikt? Man kan ju trixa med kraven, som du skriver.

Hoppas det fortsätter vara som så, vill man se stängd liga i Sverige får man gå o se korgboll.

Håller med de som dock vill ha lite mer syd/nord-stuk på systemet
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Nej tack till stängd liga
Men i övrigt välformulerat inlägg som alltid
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: förklara gärna för mig vilka konstigare saker som hänt över en 3 x 7-matcherserie där Nybro skulle vara underdog i samtliga?
Kommentera